07.11.2020 | Igor Mainka | Zápas

Hradec díky skvělému úvodu zápasu bral všechny body v Třinci

Foto: fchk.cz
Třinec - V 7. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY zvítězil lídr tabulky z Hradce Králové v Třinci. Rozhodl výborný úvod hostů, v 10. minutě už vedli 2:0 díky trefám Vlkanovy a Prekopa. Za domácí v závěru jen snížil Javůrek na konečných 2:1 pro Hradec.
87' Javůrek
8' Vlkanova
10' Prekop
14' Weber
38' Steinhübel
70' Stáňa
73' Attah
78' Hýbl
81' Straka (trenér)
34' Prekop
38' Kodeš
Sestavy
Pastornický – Bolf (63. Stáňa), Ngimbi, Habusta, Janoščín (46. Hýbl) – Foltyn (46. R. Vaněk I.), Weber – Celba (88. Gáč), Šteinhübel, Javůrek – Akulinin (55. Attah).
Na lavičce: Ciupa, Samiec
Trenér: František Straka
Vízek – Mejdr, Donát, Král, Urma – Kodeš, F. Čech – Vlkanova (89. Záviška), Kateřiňák (71. D. Procházka), Prekop (63. F. Novotný) – P. Dvořák.
Na lavičce: Ottmar, Leibl, Samko
Trenér: Zdeňko Frťala
Rozhodčí: Ginzel - Lakomý, Mikeska • Stadion: Stadion Rudolfa Labaje • Hráno bez diváků

Komentář

Premiéra trenéra Františka Straky na třinecké lavičce nezačala podle jeho představ. Hradec Králové hned ze startu udeřil, přestože trenér Zdenko Frťala musel udělat v průběhu rozcvičky jednu změnu. Ze základní sestavy zamířil na tribunu Jakub Rada.

Votroci odstartovali velmi dobře. V osmé minutě se rozevřela třinecká obrana, čehož velmi dobře využil Dvořák, střelu k pravé tyči ještě brankář Pastornický vyrazil, ale na dorážku Adama Vlkanovy už byl krátký a hradecký záložník si do své statistiky zapsal třetí gól v sezóně.

Tři minuty na to se Dvořák znovu zapojil do akce, na pravé straně ukázal soupeřům záda, přihrál před bránu a zcela volný Erik Prekop už měl jednoduchou práci, když z první uklidil balón do prázdné brány.

Hradec byl při chuti, za to Třinec nevěděl, jak se dostat před brankáře Vízka. Výsledkem těchto slov budiž situace z 26. minuty, kdy Východočeši parádně zakombinovali na levé straně, až se zcela sám zjevil před gólmanem Vlkanova, ale bleskovou střelou orazítkoval břevno třinecké brány.

Domácí se v prvním poločase zmohli pouze na nepovedenou skákavou střelu z kopačky Steinhübela. Na nevydařený výkon reagoval trenér Straka dvojím střídáním o poločasové přestávce, ale ani to dalšímu vývoji příliš nepomohlo, přesto Slezané byli blízko změny skóre v 69. minutě. Po centru z pravé strany hlavičkoval v pokutovém území Attah, brankář Vízek se natáhl a zabránil míči projít celým objemem za brankovou čáru. Rozhodčí gól neviděli, a tak náskok Hradce zůstal dvoubrankový.

Změnu skóre zahlásil hlasatel až v 87. minutě. Dlouhý pas mezi obránce obdržel Jan Javůrek a střelou po zemi do středu brány vykřesal naději na vyrovnání. Nestalo se, Třinečtí si ani přes závěrečný tlak nevytvořili šanci a zaslouženě prohráli 1:2.