07.11.2020 | Roman Zajíček | Zápas

Líšeň zvítězila nad Chrudimí. Rozhodl gól Matochy

Foto: sklisen.com
Brno – Fotbalisté Líšně zvítězili v 7. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY nad Chrudimí 1:0. Jediný gól zápasu vstřelil těsně před poločasem domácí Matocha.
45' Matocha
bez branek
87' Kučera
77' Fofana
Sestavy
Veselý – Bednář, O. Ševčík, Jeřábek – Kučera – Pašek, Málek (90+1. Minařík), Matocha (66. Lutonský), Krška (79. Rolinek) – Szotkowski (66. Demeter), Silný (79. T. Machálek).
Na lavičce: Malecký, Šenk
Trenér: Leoš Kalvoda
Mrázek – Hlavsa (46. Sokol), Fofana, Vencl – Mužík, Verner, D. Hašek, Kesner (87. T. Dostálek), D. Breda (73. J. Havlena) – Kang-hjon (58. Řezníček), Rybička.
Na lavičce: Zíma, Drahoš, Krištof
Trenér: Jaroslav Veselý
Rozhodčí: Klíma - Mojžíš, Bureš • Stadion: Areál SK Líšeň • Hráno bez diváků

Komentář

Po dlouhé pauze se opět rozjela druhá liga. Souboj mezi třetí Líšní a sedmou Chrudimí nabídl v prvním poločase velmi opatrný fotbal. Není se čemu divit, oba týmy nehrály přes měsíc soutěžní utkání. První minuty sice patřily chrudimským fotbalistům, pokus Rybičky a také Bredy ovšem spolehlivě pokryl gólman Veselý. Brňané kontrovali dobrým pokusem Szotkowského, jehož bomba z voleje neměla vůbec špatné parametry.

Jak ale bylo řečeno, hrál se vyrovnaný duel, kterému chybělo potřebné tempo a kvalita. Obraz hry by určitě změnila branka na jedné nebo druhé straně. A to se také ukázalo v plné parádě, protože důležitou trefou do šatny se blýskl minutu před půlkou Marek Matocha. Líšeňský fotbalista se to nebál vzít na hranici pokutového území na sebe, udělal kličku obránci a střelou k levé tyči nedal Mrázkovi šanci – 1:0.

Ani druhá část hry nenabídla nikterak pohlednou podívanou. Na pěknou akci se čekalo až do 60. minuty. David Breda se s míčem otočil a nestřílel ze špatné pozice zpoza vápna. Jeho pokus bodlem ovšem letěl nad horní tyč líšeňské brány. Podstatně zajímavější moment přišel o šest minut později. Rybička posunul míč na levém křídle Sokolovi, ten jej o chvíli později poslal před bránu na Mužíka, který ale pálil jen těsně vedle.

Chrudim se hnala za vyrovnáním a bylo blízko v 73. minutě. Sokol se dostal k míči po rohovém kopu a snažil se vystřelit na zadní tyč, chyběl jen kousek a Veselý by byl bez šance. Hra se v posledních minutách hodně kouskovala, což pochopitelně vyhovovalo bránícím se Moravanům. Ti sice byli pod mírným tlakem, ale s jistotou chytající Veselý pokryl několik ošemetných centrů a rohů. Tři body nakonec zůstaly doma v Brně, hubené vítězství Líšeň dokázala udržet a v lize zůstává i nadále neporažená.