20.11.2020 | Radek Štohl | Zápas

Blansko uspělo v Jihlavě a slaví první venkovní výhru v sezoně

Foto: fkblansko.cz
Jihlava – Fotbalisté Blanska uspěli v 8. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY na hřišti Jihlavy, odkud si po výsledku 4:1 odvezli plný počet bodů. A to vůbec poprvé v této sezoně, do této chvíle totiž na hřišti soupeře ještě nevyhráli s bilancí 3 remíz a 1 porážky. Jihlavští naopak dál čekají na první domácí výhru, ze čtyř zápasů získali jen bod.
58' Arroyo
32' Žák
40' Sukup
54' Kania
87' Kania
65' Štefánek
60' Štrbák
84' Lahodný
Sestavy
Číž – Vlček, Štefánek, Křišťál – Lacko, Červ, Horák (46. Klobása), Tureček (46. Peřina), Svoboda (61. Ševčík) – Smejkal, Arroyo (83. Křivánek).
Na lavičce: Jágrik, Pojezný, Havlín
Trenér: Aleš Křeček
Halouska – Sukup, Vincour, Štrbák, Klusák – Vasiljev (75. Holek), Kopičár (88. Přerovský), Lahodný, Kania (87. Helebrand) – Harba – Žák.
Na lavičce: Maňák, Buchta, Ilko, Šašinka
Trenér: Oldřich Machala
Rozhodčí: Cieslar – Kotík, Dresler • Stadion: Stadion v Jiráskově ulici • Hráno bez diváků

Komentář

První zajímavější příležitost zápasu si vypracovali domácí. Spolupráce Lacka se Smejkalem vypadala nadějně, střelecký pokus však zhatil brankář Halouska, který stačil včas vyběhnout. Hráči Vysočiny se do pořádného zakončení nedostali ani ve 13. minutě, kdy střela Arroya byla zablokována.

Na stadion se postupně začalo snášet první sněhové mrholení. A po půl hodině hry také úvodní branka duelu. Filip Žák z levé strany pokutového území vystřelil, přičemž tento pokus ke vzdálenější tyčce poslal hosty do vedení.

Aby toho nebylo pro domácí málo, pět minut před koncem prvního poločasu Blansko vedlo už o dvě branky. Ondřej Sukup se s ničím nepáral a krásnou střelou z první přesně trefil levou šibenici domácí branky. Rozjetí svěřenci Oldřicha Machaly mohli jít do tříbrankového vedení, Kania ovšem byl zastavený obětavým zákrokem Štefánka.

Domácí o poločase dvakrát vystřídali a brzy mohli snížit, Arroyo však při obstřelení brankáře minul. Fotbalisté Blanska naopak v 54. mnutě udeřili potřetí. Lukáš Kania se rychle dostal k brance domácích, přičemž nechytatelnou ránou překonal Číže.

Fotbalisté Jihlavy zareagovali o čtyři minuty později. Luis Arroyo se uvolnil na malém vápně a úspěšnou trefou do odkryté branky vykřesal naději domácích. Po hodině hry to mohlo být už o jediný gól, hlavička Klobásy ovšem zamířila jenom do břevna.

Blansko výhru pečetilo trefou z 87. minuty. Lukáš Kania dloubákem překonal vyběhnuvšího Číže a druhou brankou v utkání uzavřel skóre na konečných 4:1 pro hosty. Svěřenci Oldřicha Machaly tak po předehrávce vystoupali na osmou příčku, jejich páteční soupeř klesl na desáté místo FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY.