25.11.2020 | Daniel Ryl | Zápas

Dukla doma padla s Chrudimí a prodloužila čekání na výhru

Foto: Karel Dvořák
Praha – Ve vloženém 9. kole se v utkání dvou sousedů v tabulce radovala Chrudim, která si z Dukly odvezla cenné a premiérové vítězství 2:0. Východočeši položili základní kámen úspěchu zaslouženým vedením v první půli, po němž hráli převážně domácí. Ty však trápila koncovka i kombinace, navíc ve druhé části inkasovali z penalty a na trefy Ondřeje Kesnera s Ladislavem Mužíkem už zareagovat nedokázali.
bez branek
25' Kesner
66' Mužík (pen)
76' Kozel
81' Rada
68' Verner
90' Havlena
Sestavy
Rada – Dancák, Piroch, Chlumecký – Souček, Kovaľ (63. Hadaščok), Doumbia, Kim (73. Kozel), Preisler – Ugwu, Krunert (63. Ayong).
Na lavičce: Kinský, Fišl, Buchvaldek, Mentberger
Trenér: Roman Skuhravý
Mrázek – Hašek, Drahoš, Krištof, Trávníček – Řezníček (46. Hlavsa), Kesner (87. Havlena), Verner, Sokol (83. Dostálek) – Kang-hjon (59. Rybička), Mužík (83. Nikodem).
Na lavičce: Zíma, Látal
Trenér: Jaroslav Veselý
Rozhodčí: Dorušák – Vejtasa, Vodrážka • Stadion: Stadion Juliska • Hráno bez diváků

Komentář

Zajímavou první půli začali lépe domácí, jelikož se Souček dostal ke střele z úhlu, kterou brankář Mrázek vyrazil. V dalších minutách už byli lepší Chrudimští, kteří měli tlak a vytěžili alespoň nastřelené břevno z kopačky aktivního Vernera. Vzápětí však záložník hostů zabojoval o míč, došel si pro faul a přímý kop od postranní čáry. Centr do šestnáctky jen skončil v hloučku hráčů, odkud vypadl a dobíhající Ondřej Kesner ho z penaltového puntíku usměrnil k pravé tyči!

Inkasovaný gól Duklu nakopl, snažila se hrát, jenže narážela na houževnatou a pevnou defenzivu Východočechů. Ti polevili v podstatě jen jednou, když Chlumecký našel centrem Ugwa, jenž ve velkém vápně pouze přestřelil. Nigérijský útočník se se svými parťáky činil i ve druhé půli, v němž Dukla opticky dominovala.

Když už se ale dostala do šancí, pálila pouze mimo branku. Chrudim naopak čekala na brejky a protiútoky. Tvrdou ránou pro domácí byla právem odpískaná penalta po ruce bránícího hráče, kterou Ladislav Mužík bezpečně proměnil.

Pražané až do závěru zápasu tlačili, marně se dožadovali penalty a střídající Hadaščok prohloubil trápení třemi nepřesnými střelami. I vinou špatné koncovky a chyb v kombinaci musela Dukla skousnout porážku 0:2.