25.11.2020 | Jiří Paýr | Zápas

Jihlava se po třech kolech dočkala výhry, ve Vlašimi rozhodl jediný gól Křišťála

Foto: Jiří Paýr (fcsbvlasim.cz)
Vlašim – Utkání 9. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY mezi domácí Vlašimí a hostující Jihlavou rozhodla jediná trefa. Postaral se o ni sedm minut před koncem obránce Vojtěch Křišťál, který tak rozhodl o exportu tří bodu na Vysočinu a ukončení třízápasové série bez výhry. Vlašim naopak nenavázala na předchozí domácí výhru nad Duklou 1:0 a z vyrovnaného zápasu tentokrát odešla poražena.
bez branek
83' Křišťál
28' Sváta
90' Zinhasović
bez karet
Sestavy
Vliegen – Zukal, Dias (62. Zinhasović), Svoboda, Kozel (86. Firbacher) – Sváta (86. Štochl), Broukal, Červenka, Průcha – Blecha, Vrána (68. Janda).
Na lavičce: Řehák, Ogiomade, Sklenička
Trenér: Daniel Šmejkal
Číž – Štefánek, Červ, Křišťál, Smejkal – Peřina (80. Svoboda), Tureček (68. Shudeiwa), Horák, Vlček – Lacko, Arroyo (90+2. Křivánek).
Na lavičce: Jágrik, Pojezný, Dau, Ševčík
Trenér: Aleš Křeček
Rozhodčí: Lerch – Vlček, Volf • Stadion: Stadion v Kollárově ulici • Hráno bez diváků

Komentář

Středeční utkání ve Vlašimi nabídlo v úvodu větší aktivitu hostujícího celku, z které však nepramenila žádná větší šance. Za zmínku stojí pouze zablokovaná střela Smejkala. Hra se poté vyrovnala a vystrkovat růžky začali i domácí, jejich akce vypadaly více nebezpečně. Domácím však scházelo přesnější zakončení popřípadě lepší finální přihrávka.

Zřejmě největší šanci prvního poločasu si připsal ve 33. minutě domácí celek. Dias postrčil míč na Průchu, který nasměroval přihrávku na Marka Červenku. Domácí útočník však ve vyložené šanci nedokázal přesněji zakončit. Ještě před koncem poločasu se dostal ke střele jihlavský Peřina, ale našel pouze připravené rukavice Vliegena. V poslední minutě prvního poločasu si nakonec mohli vzít vedení na svou stranu domácí, ale proti střele Vrány zasáhl výborným zákrokem Číž.

Druhý poločas zahájili aktivněji domácí hráči, kteří si dokázali vytvořit územní převahu. Vše Vlašim završila střelou Diase, který však našel pouze připraveného Číže. S postupem času se hra opět vyrovnala a od šancí oba týmy odpočinuly. V 62. minutě chyboval obránce Zukal a do šance se řítil Smejkal, ale výtečně zasáhl Vliegen.

S postupem času bylo šancí méně a méně až sedm minut před koncem přišel přímý kop pro Jihlavu z ideálního místa. Tomáš Smejkal si postavil míč a svým centrem ideálně našel hlavu nabíhajícího Vojtěcha Křišťála - 0:1.

Domácí se v závěru snažili dostat soupeře pod tlak, ale k vyrovnání stavu zápasu to nevedlo. Vlašim tak nakonec utkání prohrála nejtěsnějším možným rozdílem a oslavy mohly propuknout v hostující kabině.