28.11.2020 | Petr Komárek | Zápas

Vysočina doma opět nevyhrála, body odevzdala Varnsdorfu

Foto: fcvysocina.cz
Jihlava – Fotbalisté Vysočiny Jihlava v 10. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY podlehli doma Varnsdorfu 0:1. V souboji týmů z dolní poloviny tabulky rozhodla branka hostujícího Ondřeje Kocourka ze 72. minuty. Jihlava tak ani na pátý pokus doma v letošní sezoně nezvítězila. Varnsdorf venku triumfoval podruhé v řadě.
bez branek
72' Kocourek
71' Lacko
79' Číž
81' Kubr
88' Richter
Sestavy
Číž – Křišťál, Štefánek, T. Vlček, Horák (81. Tureček) – Červ, Lacko – T. Svoboda (46. Peřina), Shudeiwa (84. Ševčík), Smejkal – Arroyo (78. Araujo-Wilson).
Na lavičce: Jágrik, Pojezný, Křivánek
Trenér: Aleš Křeček
A. Richter – Lehoczki, Kouřil, Zbrožek, Heppner (69. Hasil) – Ondráček – Schön (34. M. Kubista), Bláha, Kocourek, Rudnytskyy – Šimon (78. Kubr).
Na lavičce: Vaňák, Minsung, Novák, Richter
Trenér: David Oulehla
Rozhodčí: Machač – Melichar, Šimáček • Stadion: Stadion v Jiráskově ulici • Hráno bez diváků

Komentář

Jihlava se po dvou minutách dostala k rohovému kopu, stoper Štefánek ale po Smejkalově centru nemířil přesně. Na druhé straně se v obrovské šanci ocitl Šimon. Varnsdorfský útočník šel sám na brankáře Číže, který jej však vychytal. Nebezpečí pro Vysočinu tím nicméně neskončilo. Štefánek měl co dělat, aby balon neposlal do vlastní sítě a odkopl ho pryč.

Po přestávce zahrozili domácí. Smejkal svým pokusem orazítkoval tyč a Arroyo se Shudeiwou z dorážek pouze nastřelili soupeřovy bránící hráče. 

Do šestnáctky poté pronikl hostující Ondráček, ovšem jihlavskou bránu minul. Stejně si počínal také agilní Smejkal, po jehož zakončení míč prošel kousek od vzdálenější tyče.

V 72. minutě přišel rozhodující moment zápasu. Ondřej Kocourek prošel na kraj pokutového území a jeho střela zapadla k zadní tyči. Číž se po ní natahoval marně. 

V nastavení druhého poločasu mohl náskok Varnsdorfu zvýšit střídající Kubr. Z levé strany se hnal osamocený na Číže, ale dostihl jej domácí kapitán Lacko a balon odklidil do zámezí.