28.11.2020 | Daniel Ryl | Zápas

Dukla ukončila sérii bez výher, v derby přehrála 2:0 Žižkov

Foto: fkdukla.cz
Praha – Sobotní pražské derby v rámci 10. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY mezi Žižkovem a Duklou nabídlo zajímavou podívanou s plno šancemi, ale gólově se prosadili pouze hosté. Svěřenci Romana Skuhravého zvítězili díky trefám Marka Fábryho a Michaela Ugwua 2:0, čímž ukončili pětizápasové čekání na výhru.
bez branek
30' Fábry
86' Ugwu
59' Mashike Sukisa
90' Pudil
7' Ayong
55' Kovernikov
60' Fišl
83' Hadaščok
Sestavy
Švenger – Urbanec, Žežulka, Pudil, Muleme – Jaroslav Diviš (85. Nabijev), D. Richter, Skopec, Súkenník (57. Mashike Sukisa) – Zoubele (78. Auer), Batioja.
Na lavičce: Hrubeš, Březina, Řezáč, Tusjak
Trenér: David Vavruška
F. Rada – Piroch, Dancák, Fišl, Krunert – Doumbia (89. Jakab), Kovernikov (61. Hadaščok), Preisler (78. Ugwu), Ayong, Fábry (89. Buchvaldek) – D. Souček.
Na lavičce: Kinský, Kovaľ, Seung Bin
Trenér: Roman Skuhravý
Rozhodčí: Zelinka – M. Novák, Bureš • Stadion: Stadion SK Prosek • Hráno bez diváků

Komentář

Do pražského derby vstoupil v lepším rozpoložení Žižkov, ale aktivní nástup předvedla obě mužstva. Už v šesté minutě Rada pokryl nebezpečnou hlavičku, kterou vyprodukoval Batioja. Po čtvrthodině pálil Urbanec těsně vedle pravé tyče. 

Aktivita pokračovala na obou stranách, jenže přibývalo chyb a nepřesností. Aktivnější Žižkov tlačil, přesto udeřila jako první Dukla. Žežulka podcenil skákavý míč před vlastním vápnem a slabou hlavičkou k brance pobídl Marka Fábryho, jenž pohodlně přeloboval Švengera. 

Těsný stav vydržel až do druhé půle, na jejímž začátku spálil velkou šanci Dominik Preisler, vzápětí Švenger vytáhl nebezpečnou hlavičku. O patnáct minut později se činil pro změnu Filip Rada, který si poradil nejprve s nebezpečnou střelou Urbance a také s dorážkami soupeřů. 

Tyto zákroky se nakonec ukázaly jako důležité. Žižkov měl sice převahu a tlačil se do ofenzivy, jenže Dukla důsledně bránila a čekala na brejky. V závěrečných minutách utekl při jednom z nich Michael Ugwu, který střelou na bližší tyč nachytal Švengera a definitivně rozhodl o triumfu 2:0. 

Dukla tak vítězstvím v derby ukončila sérii pěti zápasů bez vítězství.