02.12.2020 | Tomáš Secký | Zápas

Série Vyšehradu bez bodového zisku se ve Varnsdorfu protáhla na osm zápasů

Foto: Tomáš Secký
Varnsdorf – Fotbalisté Slavoje Vyšehrad čekají na bodový zisk už osm zápasů. Získat alespoň bod se jim nepodařilo ani v 11. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY ve Varnsdorfu, kde prohráli těsně 0:1. O výhře severočeského celku rozhodl jedinou trefou zkušený Pavlo Rudnytskyy, který se prosadil v 58. minutě. Vyšehrad se s jediným bodem krčí na posledním místě tabulky, Varnsdorf díky této výhře poskočil z 10. na 8. místo v tabulce.
58' Rudnytskyy
bez branek
43' Šimon
66' Kocourek
35' Kubala
72' Šandera
Sestavy
A. Richter – Lehoczki, Zbrožek, Kouřil, Heppner – Rudnytskyy, Bláha, Kubista, Kocourek (90+2. Novák) – Šimon (84. Kubr), Ondráček (74. M. Richter).
Na lavičce: Vaňák, Hasil, Minsung, Schön
Trenér: David Oulehla
Babka – Šandera, Dočekal (79. Vandas), Košút, Kubala – Alexandr (70. Januška), Černý (70. Kříž) – Čejka (46. Burda), Drobílek (79. Vejvar), Laňka – Králíček.
Na lavičce: Otáhal, Vaněk
Trenér: Michal Zach
Rozhodčí: Klíma – Kříž, Flimmel • Stadion: Městský stadion v Kotlině • Hráno bez diváků

Komentář

Úvod duelu mezi Varnsdorfem a Vyšehradem patřil hostům. Ti byli v prvních minutách aktivnější v kombinaci, byli dřív u balónu a vybojovali si několik slibných standardních situací. K ohrožení Richterovy branky však nedošlo.

Pořádný kámen ze srdce spadl varnsdorfským hráčům v šestnácté minutě. A to když se po rohovém kopu v malém vápně poručil k zemi jeden z hostujících hráčů. Hlavní sudí ale celou situaci viděl zblízka a nechal hru plynout dál.

Varnsdorf si vypracoval pohlednou akci až na konci pětadvacáté minuty. Rudnytskyy zatáhl míč po lajně a centrem na zadní tyč vybídl ke skórování Heppnera. Jeho pokusu ale chyběla přesnost. A když se na druhé straně v poslední minutě první půle neprosadil ani hlavičkující Košút, šlo se do kabin za bezbrankového stavu.

Domácí vlétli do druhé půle jako vyměnění. Hned ve 47. minutě zahrozil Ondráček, když dokázal obejít obránce, následně i gólmana, avšak jeho střelu z velkého úhlu vytáhl těsně před brankovou čarou Kubala. O deset minut později už se Varnsdorf radoval. A byl to opět Ondráček, který stál za úspěchem týmu ze Šluknovského výběžku. Jeho přesný centr do pokutového území uklidil razantní hlavičkou do sítě Pavlo Rudnytskyy a otevřel tak skóre utkání – 1:0.

O pět minut později ještě orazítkoval břevno Kocourek, jenž zkusil střelu zhruba z dvaceti pěti metrů. V závěru utkání se Vyšehrad hnal za vyrovnáním, chyběla však přesnost ve finální přihrávce. Vyšehrad tak nevyhrál po osmé v řadě, zatímco Varnsdorf navázal na víkendové vítězství v Jihlavě. Varnsdorf poskočil v tabulce na osmé místo s šestnácti body, Vyšehrad zůstává poslední s jedním bodem.