05.12.2020 | Marek Baloun | Zápas

Prostějov s Třincem jen remizoval

Foto: Martina Klánová
Prostějov - Fotbalisté Prostějova v utkání 12. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY jen remizovali s Třincem 2:2. Domácí sice vedli zásluhou Matouška, ale Slezané duel otočili. Prostejov zachraňoval remízu až v závěru. V tabulce zůstává na pátém místě, Třinec je desátý.
37' Matoušek
82' Šteigl
35' Samiec
54' Attah
34' Omale
82' Aleksijevič (asistent trenéra)
90' Čepa (kustod)
11' Hýbl
45' Attah
61' Ngimbi
Sestavy
Mucha – Šmehyl, Bala, Sus (75. Šteigl), Sečkář (75. Langer) – Matoušek, Zapletal (58. Spáčil), Omale, Píchal (66. Rolinc) – Zikl, Kopřiva (58. Jurásek).
Na lavičce: Bréda, Stříž
Trenér: Pavel Šustr
Pastornický – Hýbl, Gáč, R. Vaněk I., Bolf – Weber (90. Foltyn), Ngimbi, Attah (83. Zlatohlávek), Cienciala – Stáňa (46. Puchel), Samiec.
Na lavičce: Ciupa
Trenér: František Straka
Rozhodčí: Cieslar - Šimášek, Matoušek • Stadion: Stadion Za Místním nádražím • Hráno bez diváků

Komentář

Úvod zápasu patřil od prvních sekund hostům. Třinečtí se drželi na míči a Christian Attaha už ve čtvrté minutě nebezpečně pálil. Domácí obrana však byla dokonale semknutá a nepustila do vápna nikoho s nekalými úmysly. Třinec si ale tlak držel většinu poločasu, a nakonec dočkal gólu. Ve 35. minutě obrana Prostějova zaváhala, přišel dlouhý nákop a najednou se tváří v tvář gólmanovi Pastornickému postavil Martin Samiec, který uklidil míč do sítě – 0:1. Vedení si ale Slezané dlouho neužili. O dvě minuty později se hlavičkou ve vápně prosadil Jakub Matoušek a do kabin se šlo za vyrovnaného stavu 1:1.

Druhá polovina už na gól tak dlouho nečekala. Po neúspěšné akci Prostějova vyrazil do protiútoku Třinec a na konci celé kombinace a centru stál Christian Attah s přesnou nohou – 1:2. Jenomže pak začali hosté povolovat a začali dávat domácím příliš prostoru. Obzvláště Jakub Matoušek zatápěl defenzívě Třince a gólmanovi Pastornickému hodně pod kotlem. Nejdříve dvakrát jen těsně minul branku hostí, následně ho mistrným zákrokem vychytal sám gólman.

Prostějov ale nakonec dokázal vyrovnat, postaral se o to v 82. minutě Jan Šteigel, když se k němu po ubráněném centru odrazil míč, který namířil nekompromisní dělovkou k tyči – 2:2. To domácí nabudilo a poslední pětiminutovka byla hodně divoká. Martin Zikl byl dokonce jen centimetry od toho, aby dokopl vítězství na domácí stranu. Překonaného Pastornického však zachránil jeden z pohotových stoperů, který míč na brankové čáře odkopl. I třinečtí měli dobrou šanci, tu však vychytal gólman Mucha a duel skončil remízou.