05.12.2020 | Petr Komárek | Zápas

Hradec Králové doma s Varnsdorfem jen remizoval, navíc dohrával v deseti

Foto: fchk.cz
Hradec Králové – Vedoucí tým FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY na závěr podzimní části soutěže jen remizoval na domácím hřišti s Varnsdorfem. Favorizovaný Hradec byl v utkání aktivnější a vypracoval si řadu příležitostí ke vstřelení branky, ale ani jednu z nich neproměnil. Prosadit se nedokázali ani Severočeši, duel tak skončil bezbrankovou remízou.
bez branek
bez branek
33' Leibl
37' Kodeš
72' Leibl
90' Soukeník
18' Heppner
27' Zbrožek
31' Šimon
74' Novák
76' Kubista
90' Richter
Sestavy
Ottmar – Mejdr (43. Čech), Donát, Král, Leibl – Kodeš, Kateřiňák (46. Záviška) – Vlkanova (46. Soukeník), Dvořák, Prekop (74. Novotný) – Vašulín.
Na lavičce: Mach, Doležal, Samko
Trenér: Zdenko Frťala
A. Richter – Rudnytskyy, Kouřil, Kubista, Hasil – Heppner, Zbrožek, Bláha, Ondráček (90+3. M. Richter) – Schön (67. Novák), Šimon (76. Kubr).
Na lavičce: Vaňák, Minsung, Pajkrt
Trenér: David Oulehla
Rozhodčí: Adámková – Pečenka, Volf • Stadion: Všesportovní stadion • Hráno bez diváků

Komentář

Varnsdorf začal na hřišti lídra tabulky aktivně. Centr Rudnytskyyho odhlavičkoval z pokutového území stoper Král, Šimonovu střelu zablokoval svým tělem štítový záložník Kateřiňák. Hradec Králové si první pokus na hostující branku připsal po Kateřiňákově přímém kopu. Král však hlavičkoval jen doprostřed brány a Richter zakročil. Stejně dopadla i hlavička Prekopa po dlouhém autu Leibla. V jedenácté minutě to Leibl zkusil sám, odražený míč po náběhu z druhé vlny nasměroval nad břevno. Slibná možnost se naskytla Kodešovi, na zadní tyči nicméně po pasu Kateřiňáka ze standardky minul.

Těsně před koncem prvního poločasu museli domácí nuceně střídat. Mejdr špatně došlápl a nemohl pokračovat. Po ošetřování na hrací ploše jej nahradil Čech. V nastavení prvního dějství se před Richterem strhla mela, Královehradečtí z ní ovšem balon do sítě nedopravili.

Zkraje druhého poločasu sedla dalekonosná střela hostujícímu Ondráčkovi a zakončoval těsně nad Ottmarovu branku. Varnsdorfského záložníka se na druhé straně snažil napodobit Kodeš. Jeho střele sice nescházela razance, zato postrádala přesnost. V 57. minutě našel Záviška centrovaným míčem v šestnáctce Vašulína. Hlavička útočníka Východočechů se mezi tři tyče o kousek nevešla. K dalšímu pokusu z velkého čtverce se prodral Prekop, načež bohužel pro svůj tým nastřelil bránícího Heppnera. Ke gólu nevedla ani další spolupráce dua Záviška – Vašulín. Druhý jmenovaný po rohovém kopu hlavou usměrnil míč pouze do rukavic Richtera.

Od rohového praporku zahrozil také Varnsdorf. Po centru Rudnytskyyho rozvlnil Kouřil boční síť domácí brány. Vzápětí na malém vápně ve skluzu tečoval balon Vašulín, gólmana Severočechů však neprověřil. Míč totiž nepřešel přes obětavého Kubistu. V 72. minutě potkala Hradec Králové komplikace. Krajní bek Leibl viděl po zákroku ve středovém kruhu druhou žlutou kartu a předčasně zamířil pod sprchy. Oslabení domácí mohli přesto nerozhodné skóre ještě změnit. V 80. minutě vypálil za hranicí pokutového území Vašulín, jeho střela ale za tyčku nezapadla.

Hradec Králové potřetí za sebou nezvítězil. Po prohře s Prostějovem a remíze na Julisce proti Dukle uhrál s Varnsdorfem bezgólový výsledek. V tabulce FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY však i tak přezimuje na prvním místě – s náskokem dvou bodů na druhou Líšeň.