07.03.2021 | Tomáš Secký | Zápas

Prostějov otočil přestřelku s Varnsdorfem

Foto: Tomáš Secký
Varnsdorf – Hned šest branek nabídlo utkání 13. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY mezi Varnsdorfem a Prostějovem. Lépe vstoupili do zápasu domácí fotbalisté, kteří po gólu Ondráčka od 25. minuty vedli. Prostějov ale dokázal výsledek dvěma trefami Kopřivy otočit, čtvrt hodiny před koncem se pak prosadil i Zlatohlávek. Domácí ještě díky Bláhy snížili, razítko dal ovšem na prostějovskou výhru v 81. minutě Matoušek.
25' Ondráček
78' Bláha
36' Kopřiva (pen)
50' Kopřiva
75' Zlatohlávek
81' Matoušek
53' Zbrožek
66' Hasil
52' Koudelka
54' Omale
86' Schuster
Sestavy
Vaňák – M. Richter, Zbrožek, Hasil – Lehoczki (72. Schön), Bláha (89. Macháček), M. Kubista, Daniel Novák (72. Kazda) – Rudnytskyy, Ondráček (75. Kocourek) – Velich.
Na lavičce: Richter, Heppner, Minsung
Trenér: Pavel Drsek
Bárta – Machynek (82. Šmehyl), Bala, Schuster, Stříž – Omale (82. Spáčil) – Matoušek, Koudelka (89. Jurásek), Kopřiva, Zapletal (89. Langer) – Píchal (70. Zlatohlávek).
Na lavičce: Pitron, Bialek
Trenér: Pavel Šustr
Rozhodčí: D. Černý – Hurych, Leška • Stadion: Městský stadion v Kotlině • Hráno bez diváků

Komentář

Úvod zápasu patřil Varnsdorfu. Ten na svého soupeře z Moravy doslova vlétl a během patnácti minut měl hned několik možností ze standardních situací, žádnou z nich ale nevyužil. Prostějov se poté dostal více do hry, přesto to byl ale on, kdo inkasoval. Po odpískaném šlapáku si ve 25. minutě postavil zhruba metr za vápnem míč Adam Ondráček, jenž střelou kolem zdi otevřel skóre utkání – 1:0.

Radost domácím ale vydržela pouze deset minut. Prostějovský útočník v 35. minutě zatáhl míč do pokutového území, ve kterém byl atakován nedovoleně. Penalta. Tu s přehledem střelou doprostřed brány proměnil Jakub Kopřiva, srovnáno.

Varnsdorf posléze vyslal několik centrů do pokutového území hostů, ale ani jeden nenašel správného adresáta. Do kabin se po pětačtyřiceti minutách šlo za stavu 1:1.

Po pěti minutách druhé půle se skóre měnilo znovu. Jan Koudelka dostal krásný balón po lajně, který po zpracování vyslal přízemním centrem pod sebe a nabíhající Jakub Kopřiva se střelou z první nemýlil.

Na hřišti se poté přiostřilo a hlavní sudí začal rozdávat žluté karty na obou stranách. V 54. minutě si navíc hosté připsali další slibnou šanci. Na centr do vápna si naběhl Solomon Omale a razantní hlavičkou orazítkoval břevno. Mrzet ho to ale nemuselo. V 75. minutě se do samostatného úniku dostal Tomáš Zlatohlávek, který proti varnsdorfskému brankáři neměl těžkou práci – 1:3.

Utkání se ještě snažil zdramatizovat Ondřej Bláha, který tři minuty poté střelou k tyči snížil na rozdíl jediné branky. Tečku však za gólovými hody udělal v 81. minutě Jakub Matoušek, když využil zpětnou přihrávku od svého spoluhráče po rychlém přechodu do útoku. 

Prostějov si z Kotliny odvezl tři body za zasloužené vítězství 4:2 a v tabulce poskočil na čtvrté místo. Varnsdorf zůstává devátý.