28.03.2021 | Josef Janda | Zápas

Táborsko bodovalo na jaře i podruhé, s Chrudimí remizovalo 1:1

Foto: mfkchrudim.cz
Tábor – Nedělní odložené utkání 14. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY mezi Táborskem a Chrudimí skončilo nerozhodně 1:1. Vše podstatné se událo až ve druhém poločase. Domácí šli po hodině hry do vedení, pokutový kop proměnil Stephano Alves De Almeida. Hosté čtvrt hodiny před koncem řádné hrací doby vyrovnali, bod zařídil favoritovi střídající Tomáš Dostálek. Chrudim neprohrála ve druhé nejvyšší soutěži pošesté za sebou a je pátá. Táborsko zůstalo třinácté, na nesestupovou dvanáctou pozici už ale ztrácí jediný bod.
60' De Almeida (pen)
76' Dostálek
17' De Almeida
66' Holiš
30' Drahoš
42' Řezníček
53' Verner
90' Mužík
Sestavy
Pecháček – Navrátil, Penc, Holiš, Almeida – Janošík, Liepa, Tolno (88. Provazník), P. Plachý (90.+2 Havrda) – Čapek (86. Nielsen), Pinc.
Na lavičce: Zadražil, Dybala, Icha, Majka
Trenér: Sergejs Golubevs
Mrázek – Drahoš, Řezníček (55. T. Dostálek), Vencl, D. Hašek – Kesner (55. K. Ju), Sokol, Verner, Čáp (55. Hlavsa) – Mužík, Rybička.
Na lavičce: Zíma, Fofana, Juliš, Látal
Trenér: Jaroslav Veselý
Rozhodčí: Szikszay – Leška, Volf • Stadion: Hřiště v Kvapilově ulici • Hráno bez diváků

Komentář

Do první šance utkání se dostali domácí, když Tolno z vápna překopl chrudimskou branku. V polovině prvního dějství se Táborsko dožadovalo penalty, podle rozhodčích ale hosté rukou nezahráli. Nedlouho poté skončili krátce po sobě ve vápně na zemi Almeida a Tolno, píšťalka sudího se však ani tentokrát nerozezněla.

První poločas příliš šancí nenabídl a hosté byli gólu blízko jen v 35. minutě. Petr Rybička si pohrál s defenzivou domácích a k finální fázi mu chyběl jen kousek. Do kabin tak šly týmy Táborska a Chrudimi za bezbrankového stavu.

Po osmi minutách druhé půle dostali Chrudimští míč do Pecháčkovy sítě, branku ale rozhodčí pro ofsajd neuznali. Hosté pak sáhli k trojnásobnému střídání, nedlouho po něm ovšem udeřilo na druhé straně. Stephano Alves de Almeida kličkoval ve vápně a byl faulován, načež sám penaltu prudkou ranou k tyči proměnil.

Chrudim po inkasované brance ožila a dočkala se vyrovnání na 1:1 čtvrt hodiny před koncem. Náhradník Tomáš Dostálek po dvaceti minutách na hřišti předskočil Václava Pence a píchl míč do sítě Táborska. Hosté toužili po vítězství a v zápalu boje zajel Ladislav Mužík do táborského brankáře Pecháčka a dostal žlutou kartu. Víc už duel Táborska s Chrudimí nenabídl a skončil dělbou bodů.