07.04.2021 | Josef Janda | Zápas

Táborsko zničilo hattrickem Tolna 4:0 Vyšehrad a opustilo sestupovou pozici

Foto: fctaborsko.cz
Tábor – Fotbalisté Táborska bodovali i ve čtvrtém jarním utkání a udělali další krok k záchraně! Tentokrát vyzráli Jihočeši na beznadějně poslední Vyšehrad, který v duelu 15. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY přehráli rozdílem třídy 4:0. Skóre otevřel v 17. minutě David Čapek, hlavní hvězdou zápasu se ale stal Emmanuel Tolno. Dvacetiletý guinejský útočník zkompletoval po brankách ze 44. a 75. minuty v nastaveném čase hattrick. Táborsko se díky třem bodům posunulo v tabulce na dvanáctou pozici před Jihlavu, která má horší skóre.
17' Čapek
44' Tolno
75' Tolno
90' Tolno
bez branek
bez karet
16' Kříž
Sestavy
Pecháček – Navrátil, Holiš, Dybala, Almeida (77. Gil) – Tolno, Ndiaye, Majka (71. Tusjak), Boula – P. Plachý (20. Janošík, 71. Pinc), Čapek (77. Penc).
Na lavičce: Zadražil, Nielsen
Trenér: Sergejs Golubevs
Kafka – Šandera, Kulig, Suchan, Drobílek (65. Hampl) – Alexandr, Schneider (56. Žilák), Hezoučký, Kříž (77. Vojta) – D. Procházka (56. Králíček), Vandas (65. Zaradny).
Na lavičce: Ordelt
Trenér: Michal Zach
Rozhodčí: Orel – Blažej, Pfeifer • Stadion: Hřiště v Kvapilově ulici • Hráno bez diváků

Komentář

Vyšehrad se neprezentoval v úvodu zápasu vůbec špatně, po čtvrthodině ale přišla důležitá akce na druhé straně. Křížův faul odnesl domácí Plachý zraněním a nuceným střídáním, po takto získané standardce však poprvé udeřilo. Stephano Alves de Almeida poslal pěkný centr do vápna, odkud David Čapek zakončil přesně k tyči.

Srovnat mohl za pět minut z největší šance Vyšehradu v první půli Pavel Vandas, jehož pokus jen těsně minul domácí branku. Táborsko mohlo zvýšit po nepřímém volném kopu, kdy se při závěru akce do míče opřel Almeida a orazítkoval tyč.

Táborsko se zvýšení náskoku přece jen dočkalo a u gólu do šatny byl opět šikula Almeida. Jeho centr poslal hlavou do břevna Ndiaye, druhá hlavička Emmanuela Tolna už však skončila v síti. Táborsko tak šlo do kabin za dvoubrankového vedení a mohlo směle vyhlížet první domácí vítězství v sezoně.

Během druhé půle začali trenéři významně střídat, Táborsko se ale vezlo dál na nastaveném kurzu. Čtvrt hodiny před koncem se dočkal druhé branky Emmanuel Tolno, když se prosmýkl po pravém křídle. 

Guinejský útočník Emmanuel Tolno oslavil nakonec hattrick. Na úprk se dal i v nastaveném čase a uzavřel na konečných 4:0 pro Táborsko. 

Vyšehrad měl v utkání nejblíže ke gólu v 84. minutě, náhradník Zaradny ale dost nepochopitelně z několika kroků domácí branku přestřelil.