02.04.2021 | Zdeněk Kamínek ml. | Zápas

Zachraňující se Táborsko remizovalo v Ústí a stále drží jarní neporazitelnost

Foto: fctaborsko.cz
Ústí nad Labem – Fotbalisté Ústí nad Labem a Táborska si ve vzájemném utkání 16. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY rozdělili po bodu za bezbrankovou remízu. Blíže gólu byli domácí, kteří byli především ve druhém poločase nebezpečnější, ale rozvlnit síť Jihočechů se jim nepodařilo. Ústí tak i ve druhém jarním domácím utkání hrálo bez branek, Táborsko neprohrálo ani ve třetím zápase na jaře.
bez branek
bez branek
77' Strada
90' Bílek
45' Pinc
57' Provazník
61' Tolno
78' De Almeida
Sestavy
Tvrdoň – Strada, Glöckner, Bílek, Písačka – Jiránek (61. Gollnack), Miskovič, Emmer – Kušej, Prošek (61. Chodora) – Koubek (77. Ikugar).
Na lavičce: Němec, Černý, Hudec, Jakš
Trenér: Jaromír Jindráček
Pecháček – Almeida, Holiš, Navrátil, Dybala – Tolno (90+1. Penc), Liepa (46. Ndiaye), Boula, Plachý (85. Janošík) – Pinc (59. Majka), Provazník (59. Čapek).
Na lavičce: Zadražil, Havrda
Trenér: Sergejs Golubevs
Rozhodčí: Černý – Flimmel, Vyhnanovský • Stadion: Městský stadion v Ústí nad Labem • Hráno bez diváků

Komentář

První vážnější šance se naskytla s minutou sedmou, kdy se Dušan Pinc zblízka zmohl pouze na zisk rohového kopu. O čtyři minuty později se v brejku ocitl Matěj Koubek, jenž si vylámal zuby na Šimonu Pecháčkovi. Ve 21. minutě si Stephano Alves De Almeida vyměnil míč s Petrem Plachým, jehož ránu zblokovala defenziva domácích.

Za deset minut se mohl do samostatného úniku vrhnout z vlastní poloviny Vasil Kušej, jenž o balón přišel ve středovém kruhu. V nastavení se domácí marně dožadovali penalty, když v pokutovém území zůstal ležet Matěj Koubek. Rozhodčí zůstal nekompromisní a do šaten odcházela obě mužstva za bezbrankového stavu.

Největší branková příležitost Táborska se zrodila v 50. minutě, kdy Stephano Alves De Almeida nechal vyniknout Mariána Tvrdoně, neujala se ani dorážka Adama Provazníka. Časomíra přičetla tři minuty, když před odkrytou bránou nedosáhl Matěj Koubek na centr Vasila Kušeje.

Byl to právě poslední jmenovaný, jenž v 64. minutě těsně minul bránu při střelbě ke vzdálenější tyči. Rozhodnuto mohlo být po dalších osmi minutách, Jakub Emmer vybídl ke skórování Vasila Kušeje, který se spálil na výborném Šimonu Pecháčkovi.

Vzhledem k tomu, že Stephano Alves De Almeida nastřelil v první minutě nastavení druhé půle tyč, připsal si Marián Tvrdoň do statistik osmé čisté konto. Pro Šimona Pecháčka se jednalo o druhou nulu v letošním ročníku a pro hosty především o cenný bod do soutěžní tabulky.

Ohlasy trenérů

David Jarolím (FK Ústí nad Labem):
„První poločas se mi vůbec nelíbil, věděli jsme, že soupeř bude hrát v hlubokém bloku. Táborsko hrálo kompaktně, přijelo ven a byl to jejich záměr. My měli spoustu ztrát míčů v útočné zóně a nebyli jsme schopní si vytvořit přečíslení a vyhledávali řešení, která vyhovovala soupeři. Po laciných ztrátách se soupeř dostával snadno do protiútoků. Ve druhém dějství jsme chtěli něco změnit, řekli jsme si něco k soupeři i hřišti a snažili se přidržet míč v ofenzivě a vytvořit si tlak. To se podařilo, ale fotbal je o gólech. Když bychom šance neměli, štvalo by mě to více, ale dvakrát uhrát doma výsledek 0:0, s tím spokojený být nemůžu. Mohli jsme potvrdit vítězství z Jihlavy, místo toho se musíme připravit, abychom tři body přivezli z Chrudimi.“

Miloslav Brožek (FC MAS Táborsko):
„Před zápasem jsme věřili v to, že bychom mohli v Ústí nad Labem tři body získat, i když s velkou pokorou, protože v soutěži není slabých týmů. Po utkání převládá vzhledem k naší situaci v tabulce spokojenost. Neprohráli jsme a jsme na vlně týmů, které si budují vlastní sebevědomí, abychom soutěž zvládli. Co se týče zápasů, v prvním poločase jsme byli nebezpečnější než domácí, měli jsme více ze hry, na velké šance to bylo 1:1. My měli obrovskou příležitost Pincem, za domácí nevyzrál na našeho dobrého brankáře Koubek. Všechny tři gólmany máme ve vysoké kvalitě, na tuto soutěž je to až nadstandardní. Nevím, čím to je, ale v Ústí nad Labem vždy ve druhé půli fouká vítr při pohledu z hlavní tribuny zleva doprava. Absolvoval jsem zde spoustu zápasů, nevím, jestli je to kotlinou, ale vždy tomu tak je. Nechci to zlehčovat, ale prali jsme se mírně s tím, že jsme hráli proti větru, soupeř hru proto zjednodušil, byl agresivnější a snažil se domácí střetnutí vyhrát. Přežili jsme dvě šance, které volaly po gólu, my hrozili naopak z protiútoků. Remíza je celkově zasloužená.“