10.04.2021 | Richard Wagner | Zápas

Varnsdorf venku porazil Duklu a poprvé na jaře vyhrál

Foto: fkdukla.cz
Praha – Fotbalisté Varnsdorfu se v 17. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY dočkali prvního jarního vítězství, které zaznamenali na hřišti pražské Dukly po výsledku 2:1. Hosté si vypracovali dvougólové vedení během prvního poločasu díky vlastnímu gólu Mohameda Doumbii a proměněné penalty Martina Kouřila. Za Pražany ve druhé půli snížil Daniel Souček, ale to bylo z jejich strany vše. Severočeši tak slaví první výhru na jaře, Dukla podruhé za sebou padla.
58' Souček
13' Doumbia (vl)
28' Kouřil (pen)
38' Kovernikov
84' Rada
90' Piroch
90' Chlumecký
44' Ondráček
Sestavy
Rada – Ayong, Piroch, Kovernikov (46. Fábry) – Doumbia, Peterka (46. Kim), Souček (78. Trávníček), Chlumecký, Kozel – Faleye (46. Barac), Buchvaldek (46. Hadaščok).
Na lavičce: Kinský, Šebrle
Trenér: Roman Skuhravý
A. Richter – M. Richter, Kouřil, Kazda (69. Lehoczki) – Rudnytskyy, Bláha, Kocourek (43. Schön), Heppner – Kubista, Ondráček (77. Macháček) – Šimon (69. Velich).
Na lavičce: Vaňák, Pajkrt, Šilhan
Trenér: Pavel Drsek
Rozhodčí: Nedvěd – Vaňkát, Vyhnanovský • Stadion: Stadion Juliska • Hráno bez diváků

Komentář

První poločas měli v režii hosté, kteří byli fotbalovější a silnější v osobních soubojích. Dukla se snažila hrát po zemi a zbytečně nenakopávat míče, ale srážela ji velká nepřesnost v kombinaci.

Hosté udeřili poprvé ve čtrnácté minutě. Po faulu před šestnáctkou zahrával přímý kop Martin Kouřil, který poslal balon těsně nad zemí. Střela byla ve zdi tečovaná Mohamedem Doumbiou a přeplachtila padajícího Radu.

Varnsdorf se prezentoval pevnou hrou v obraně a podnikal rychlé výpady. Po jednom z nich byl ve vápně faulován Doumbiou aktivní Ondřej Kocourek. S nařízenou penaltou si pohodlně poradil Martin Kouřil a stanovil poločasový náskok.

Agilní Kocourek nakonec poločas nedohrál. Po Kovernikově faulu na křídle byl dlouho ošetřován a krátce před pauzou jej nahradil Schön. 

Dukla vyprodukovala v první části jen jednu, a ještě nepříliš razantní, střelu na branku. To změnila po pauze čerstvá čtveřice a hlavně Korejec Kim byl hodně vidět. 

Druhá půle byla o mnoho koukatelnější. Hned v úvodu bylo k vidění několik šancí na obou stranách. V té největší po Kimově asistenci zblízka pálil Kim a Richter musel vytáhnout bravurní zákrok.

Domácím se povedlo snížit v 58. minutě. Z podobné pozice jako v první půli Kouřil napálil balon z přímého kopu Daniel Souček a trefil se parádně do vinglu. Dukle narostla křídla a semkla soupeře na jeho půlce. Několikrát se také dožadovala penalty, ale nebyla vyslyšena, podobně jako na druhé straně hosté.

Varnsdorf však disponoval precizní obranou, která dokázala včas přistupovat k hráčům a aktivním presinkem likvidovat většinu domácích šancí. V závěru se hostům ze severu Čech povedlo rozkouskovat hru, díky čemuž Dukla nedosáhla na kýžené vyrovnání.