14.04.2021 | Tomáš Secký | Zápas

Chrudim porazila Varnsdorf i podruhé, rozhodly slepené trefy

Foto: Tomáš Secký
Varnsdorf – Fotbalisté Chrudimi porazili i podruhé v sezóně Varnsdorf – tentokrát v rámci střetnutí 18. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY na jeho hřišti 2:1. O výhře rozhodli Východočeši dvěma slepenými góly, kdy ve 24. minutě nejprve proměnil pokutový kop Ladislav Mužík a o dvě minuty později přidal pojistku Petr Juliš. Varnsdorf zápas v závěru zdramatizoval, když se dvě minuty před koncem řádné hrací doby trefil Pavlo Rudnytskyy, na body už to ale domácím nestačilo.
88' Rudnytskyy
24' Mužík (pen)
26' Juliš
66' Kouřil
78' Kazda
50' Verner
84' Řezníček
90' Drahoš
90' Zíma
Sestavy
A. Richter – Zbrožek, Kouřil, Heppner (81. Velich) – Bláha, M. Kubista (68. Šilhan), Kazda (81. Daniel Novák), Ondráček, Macháček (46. Lehoczki), Rudnytskyy – Šimon.
Na lavičce: Vaňák, Hasil, Richter
Trenér: Pavel Drsek
Zíma – D. Hašek, Drahoš, Fofana, Řezníček – Mužík (89. Čáp), D. Breda, Verner, T. Dostálek (71. Hlavsa) – Juliš (62. Kang-hjon Ju), Látal (71. J. Havlena).
Na lavičce: Janda, Kopecký, Nikodem
Trenér: Jaroslav Veselý
Rozhodčí: Denev – Pfeifer, Líkař • Stadion: Městský stadion v Kotlině • Hráno bez diváků

Komentář

Ani napotřetí to Varnsdorfu doma nevyšlo, trápení Severočechů v jarní části sezóny pokračuje. Vstup obou mužstev do utkání byl chladný jako samotné počasí. Nepřesné přihrávky, řada nedovolených zákroků, sem tam rohový kop.

Smrtící pětiminutovka přišla pro Varnsdorf ve 21. minutě. Matyáš Kazda zaspal ve vlastním pokutovém území při přebírání míče a nechal se přeskočit Tomášem Dostálkem, kterého následně fauloval. K pokutovému kopu se postavil aktuální lídr střelců Ladislav Mužík a tvrdou střelou k tyči otevřel skóre utkání – 0:1.

Domácí se nestihli po obdržené brance ani oklepat a po dvou minutách hry lovili míč ze sítě podruhé. Po rychlé kombinaci se k dvojitému zakončení dostal Petr Juliš, když obstřelil Adama Richtera a zvýšil na 2:0 pro Chrudim. Juliš se tak odměnil trenérovi za premiérový start v základní sestavě.

Po výměně stran udělal varnsdorfský kouč první změnu. Do hry poslal Lehoczkého, který měl rozpohybovat hru domácích. To se mu také povedlo. V 54. minutě byl autorem přízemního centru, kterým hledal Ondráčka, tomu se ale střelecký pokus nevydařil. Hosté se v druhé půli dostávali do útoku pouze ojediněle a spíše bránili. Jedinou akcí Chrudimských byla střela do šibenice, kterou musel vytáhnout na roh Richter.

Varnsdorf svého tlaku dokázal využít až v samotném závěru. Po centru z pravé strany se v malém vápně prosadil kapitán Pavlo Rudnytskyy a snížil na konečných 1:2. Chrudim v posledních minutách hrála tzv. „na čas“, za což si vysloužili žlutou kartu Drahoš a Zíma. 

Chrudim tak odjela z Kotliny se třemi body a v tabulce zůstala na pátém místě s třiceti body. Varnsdorf je osmý s dvaadvaceti body.