14.04.2021 | Zdeněk Kamínek ml. | Zápas

Ústí vydřelo výhru nad Vyšehradem až ve třetí minutě nastavení

Foto: fkusti.cz
Ústí nad Labem – Fotbalisté Ústí nad Labem porazili v utkání 18. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY nejtěsnějším rozdílem 1:0 poslední Vyšehrad. O výhře favorita rozhodl až ve třetí nastavené minutě Michal Bílek, jenž skóroval z přímého kopu. Slavoj tak prohrál už popáté v řadě a zůstává přišpendlen na chvostu tabulky. To Arma potvrdila sobotní výhru z Chrudimi a natáhla sérii bez porážky na pět kol.
90' Bílek
bez branek
71' Jiránek
83' Ikugar
45' Schneider
74' Ordelt
85' Kříž
Sestavy
Tvrdoň – Strada, Hudec, Glöckner, Písačka – Emmer (59. Jiránek), M. Bílek – Prošek (81. Ikugar), Čičovský, Kušej (76. Chodora) – Gollnack (59. Koubek).
Na lavičce: Němec, Černý, Cantin
Trenér: Jaromír Jindráček
Ordelt – D. Procházka, Alexandr, Jakab, Žilák (42. Schneider) – Kulig, Kříž, Hezoučký, Suchan, Zaradny (74. Vojta, 90. Burda) – Králíček (74. Drobílek, 90. Hampl).
Na lavičce: Borka
Trenér: Michal Zach
Rozhodčí: Raplík – Váňa, M. Volf • Stadion: Městský stadion v Ústí nad Labem • Hráno bez diváků

Komentář

První střelu zápasu obstaral již v úvodní minutě Vasil Kušej, jenž si ale na Adama Ordelta nepřišel. Zabezpečené obrany obou týmů po zbytek poločasu hráče z ofenzivy víceméně k ničemu nepustily, přestože k vidění bylo v součtu sedm rohových kopů. Z první půle stojí tak za zmínku již jen střídání Karla Žiláka z důvodu zranění.

Ve druhém poločase domácím zatrnulo v 70. minutě, kdy Marián Tvrdoň zadělal při rozehrávce trenéru Davidu Jarolímovi na infarkt. Ústecký brankář před Pavlem Hezoučkým krotil poskakující míč, který po souboji ve velkém vápně musel odkopnout před záložníkem hostů za postranní čáru. Za osm minut se domácí prosadili, branka Lukáše Glöcknera ale nebyla uznána pro ofsajd.

Ve třetí minutě nastavení druhého dějství se hráči Army radovali již oprávněně, když z trestného kopu za hranicí pokutového území uklidil míč k pravé tyči lobem Michal Bílek. Vyšehrad se nevzdal a o minutu později musel míč směřující téměř od středové čáry pod břevno vyrazit Marián Tvrdoň na rohový kop. Hosté již v závěru výsledek nezvrátili a do hlavního města se vrací bez bodu.

Utkání bylo zajímavé pro oba trenéry, kteří v minulosti působili v týmu svého soupeře. V "A" týmu Severočechů působil nynější trenér Slavoje Michal Zach, naopak David Jarolím přišel do Ústí nad Labem právě z Vyšehradu. Arma prodloužila neporazitelnost na pět zápasů v řadě, Vyšehrad pro změnu stejný počet utkání čeká na vítězství.

Ohlasy trenérů

David Jarolím (FK Ústí nad Labem): „Jsme spokojení s výsledkem, vítězství bylo vydřené a je hodně cenné. Hraje se až do poslední minuty a já rozhodně neočekával jednoduché utkání, přestože Vyšehrad obdržel třikrát po sobě čtyři branky. Chtěli jsme nějakým způsobem do zápasu vlétnout, moc šancí jsme si v prvním poločase nevytvořili a místo zjednodušení jsme míč zasekávali a hráli dozadu. Druhá půle byla z mého pohledu daleko lepší, dostali jsme se do tlaku a vytvořili si pár brankových příležitostí. Zaplaťpánbůh, že jsme se prosadili ve třetí minutě nastavení. Paradoxně hráči Vasil Kušej a Václav Prošek, kteří zahrávají standardní situace, na hřišti nebyli a musel vše vzít na sebe Michal Bílek. Důležitou roli odehrál Daniel Chodora, jenž naznačil, že bude střílet. Doma nás bohužel limituje terén, balóny odskakují a je to pro nás handicap. Nějaké občerstvení za vítězství proti svému bývalému týmu připravím.“

Michal Zach (FC Slavoj Vyšehrad): „Po sérii bez bodů, kdy jsme obdrželi hodně branek, jsme změnili způsob hry. Chtěli jsme hrát více zezadu a poctivě bránit. Po úvodní dvacetiminutovce, kdy jsme se nedostávali příliš do hry, jsme si dokázali vytvořit situace směrem k soupeřově brance. Chyběl nám ale větší důraz v zakončení, který jsme chtěli ve druhém poločase zlepšit. Postupem času jsme se dostávali do situací, kdy jsme neudrželi balón v ofenzivě a museli čelit protiútokům. Naneštěstí pro nás jsme nedokázali závěr vyřešit lépe, po standardní situaci jsme inkasovali rozhodující gól. Když jsem do Ústí nad Labem jel, vzpomněl jsem si na staré časy. Stadion ještě hotový nebyl a převlékali jsme se v buňkách ještě i v době, kdy jsem trénoval Most. Mám k tomuto kraji i kvůli příbuzným vztah, cítil jsem se zde dobře a návrat je pro mě vždy příjemný. S ústeckým vedením klubu se znám.“