18.04.2021 | Karel Jedlička | Zápas

Prostějov zvítězil nad Vyšehradem a drží krok s čelem tabulky

Foto: slavojvysehrad.cz
Praha – Fotbalisté Vyšehradu v utkání 19. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY podlehli doma Prostějovu 0:1. Pražané podobně jako v předešlém jarním utkání proti Ústí nad Labem sahali po bodu, ale i z utkání s Prostějovem odešli s porážkou. V 65. minutě poslal do vedení hosty Jurásek a Prostějov došel k výhře.
bez branek
65' Jurásek
57' Alexandr
64' Hezoučký
26' Sus
35' Píchal
Sestavy
Ordelt – D. Procházka, Alexandr, Jakab (74. Vojta), Schneider – Suchan, Kulig – Hampl (74. Egert), Drobílek, Hezoučký – Zaradny (64. Vejvar).
Na lavičce: Borka, Burda, Pouček
Mucha – Machynek, Bala, Stříž, Schuster – Sus, Kopřiva – Spáčil (63. Zlatohlávek), Omale (56. Koudelka), Jurásek – Píchal (83. Zapletal).
Na lavičce: Bárta, Sečkář, Dittmer
Trenér: Pavel Šustr
Rozhodčí: Vojkovský - Bureš, Vyhnanovský • Stadion: Stadion Evžena Rošického • Hráno bez diváků

Komentář

Ani pod třetím trenérem v sezóně Jaroslavem Klímou nenahodili šemíci bodové motory a pošesté v řadě vyšli naprázdno. Naopak Prostějov potvrdil fenomenální bilanci na soupeřových hřištích, odkud veze osmou letošní výhru z deseti utkání.

Hosté mohli otevřít skóre již ve 2. minutě, kdy si na Omaleho uličku naběhl Spáčil, ale dostal se mimo ideální úhel a poté zblízka nastřelil jen brankáře Ordelta. Na druhé straně předvedl po nepříliš záživné půlhodině své umění Mucha, když vyrazil Suchanovu dělovku po rohovém kopu po přetaženém centru Schneidera. Krátce nato zakončil sólový únik jen do boční sítě hostující Jurásek.

Druhá půle začala nevídanou palbou Nigerijce Omaleho, který v rozpětí několika vteřin dvěma prudkými ranami práskl do břevna. Pasivní hru Vyšehradu potrestal až v 65. minutě David Jurásek, který si našel v pokutovém území dalekonosný trestný kop a halfvolejem napálil míč pod břevno – 0:1.

V závěrečné desetiminutovce Slavoj finišoval za vyrovnáním, jenže Mucha vyrazil z bezprostřední blízkosti střelu velmi aktivního Hezoučkého, pro kterého vyhrál hlavičkový souboj střídající Vejvar, a poté i samotného Vejvara. Hanáci odpověděli po hezké souhře a Juráskově zpětné přihrávce Machynkovou pumelicí těsně vedle, v nastavení pak podrželi míč na svých kopačkách a nejtěsnější výhru uhájili.