18.04.2021 | Petr Komárek | Zápas

Dukla pod novým trenérem ožila, z Jihlavy veze plný počet bodů

Foto: fkdukla.cz
Jihlava - Fotbalisté Dukly Praha po čtyřech zápasech bez výhry a výměně trenérů poprvé zvítězili. Pro tři body si v 19. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY zajeli do Jihlavy, kde brankou Lukáše Buchvaldka z 33. minuty vyhráli výsledkem 1:0 Domácí navíc dohráli utkání po druhé žluté kartě Štěpánka v deseti. Dukla se po výhře posunula na osmé místo a posunula Vysočinu těsně pod sebe.
bez branek
33' Buchvaldek
44' Červ
52' Štefánek
90' Štefánek
47' Souček
61' Fábry
Sestavy
Lancman – Křišťál, Štefánek, Vlček, Peřina – Lacko, Červ (78. Chocholatý) – Ritter (46. Ševčík), Shudeiwa (46. Klobása), Arroyo (70. Tureček) – Vedral.
Na lavičce: Číž, Pojezný, Svoboda
Trenér: Aleš Křeček
Rada – Fišl, Piroch, Chlumecký – Souček (67. Krunert), Peterka, Doumbia (67. Barac), Kozel (88. Hadaščok) – Buchvaldek (80. Kim), Fábry, Faleye (80. Šebrle).
Na lavičce: Kinský, Trávníček
Trenér: Bohuslav Pilný
Rozhodčí: Szikszay – Leška, Volf • Stadion: Stadion v Jiráskově ulici • Hráno bez diváků

Komentář

Jihlava povzbuzena dvěma výhrami v řadě začala aktivně a v šesté minutě mohla jít do vedení. Po dlouhém nákopu z obrany přetlačil Ekvádorec Arroyo v souboji tělo na tělo Pirocha a namířil si to do pokutového území. Tam si navedl balon na střed a vystřelil kousek nad zemí mezi nohama padajícího Fišla. Branku ale netrefil, pokus do protipohybu gólmana Rady těsně minul levou tyč. Poté se osmělili také hosté, se zakončeními Kozla a Chlumeckého si Lancman poradil.

Po půlhodině hry se udál rozhodující moment celého utkání. Fábry potáhl míč středem hřiště a předal ho doleva nabíhajícímu Lukáši Buchvaldkovi. Bývalý hráč Olomouce či Třince předvedl rychlou a přesnou práci obou nohou. Levou si Fábryho přihrávku zpracoval, pomocí pravačky zase překonal hranici velkého vápna. Následně se rozhodl celou akci zakončit placírkou. Trefil vzdálenější, pravou tyč, od níž balon putoval do jihlavské brány. Lancman se po střele z pravé kopačky záložníka Dukly natahoval marně.

Další šance Pražanů přišla v závěru prvního poločasu. Zimní posila z Nigérie Faleye nabídl levačkou druhý gól Buchvaldkovi. Bývalý mládežnický reprezentant to zkoušel podobně jako ve 33. minutě, tentokrát ale o kousek dál – zpoza šestnáctky. Jeho pokus za přihlížení dobíhajících domácích obránců ještě před skákajícím Lancmanem dopadl na trávník a odrazil se do zámezí.

Vysočina hned zkraje druhého dějství sáhla ke dvěma střídáním, ani ta jí však k překonání Filipa Rady nepomohla. Syn jabloneckého kouče Petra Rady musel řešit hlavičku v podání Štefánka. Stejně to později po spolupráci s Křišťálem dvakrát zkoušel hrotový útočník Vedral, skórovat se mu ovšem ani jednou nepodařilo. Jihlava nakonec kromě bodů přišla i o slovenského stopera Štefánka, který v nastavení dostal druhou žlutou kartu a předčasně zamířil do šatny.

Dukle premiéra pod trenérem Pilným vyšla, v Jihlavě zvítězila 1:0 a připsala si druhý triumf ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE za letošní kalendářní rok.