24.04.2021 | Zdeněk Kamínek ml. | Zápas

Hradec zvýšil vedení na čele tabulky, o výhře rozhodl hattrick Dvořáka

Foto: fchk.cz
Ústí nad Labem – Fotbalisté Ústí nad Labem ve 20. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY podlehli doma Hradci Králové 0:3. O vítězství hostů rozhodl hattrick Pavla Dvořáka, který krátce před koncem prvního poločasu poslal Hradec do vedení. Další dvě branky přidal ve druhé půli a Východočeši zvýšili svůj náskok na čele tabulky na osm bodů.
bez branek
38' Dvořák
53' Dvořák
76' Dvořák
34' Hudec
38' Tvrdoň
50' Písačka
90' Jiránek
11' Dvořák
34' Vlkanova
Sestavy
Tvrdoň – Strada, Glöckner, Hudec, Písačka – Miskovič, M. Bílek, Čičovský (79. Emmer) – Prošek (79. Ikugar), Koubek (62. Gollnack), Kušej (62. Jiránek).
Na lavičce: Němec, Brak, Chodora
Trenér: Jaromír Jindráček
Reichl – F. Čech, Donát, Leibl (87. Soukeník), Urma – Kodeš (87. J. Král), J. Rada (84. Kateřiňák) – Prekop, P. Dvořák, Vlkanova (84. Záviška) – Vašulín (89. Vučić).
Na lavičce: Ottmar, Novotný
Trenér: Zdeňko Frťala
Rozhodčí: Klíma - Vaňkát, Slavíček • Stadion: Městský stadion v Ústí nad Labem • Hráno bez diváků

Komentář

První větší branková příležitost sobotního souboje se naskytla se 31. minutou, když Marián Tvrdoň konečky prstů vyrazil ránu Adama Vlkanovy. Naštěstí pro Armu se v blízkosti ústecké svatyně nenacházel nikdo, kdo by mohl dorážet. O šest minut později tečoval patičkou jedovku Pavla Dvořáka Daniel Vašulín, pozorný brankář Ústí nad Labem míč za svá záda nepustil.

Ve 38. minutě Votroci udeřili z rohového kopu. Adam Vlkanova nalezl Petra Kodeše, který posunul míč k Pavlu Dvořákovi. Střední záložník hostů svou levačkou o břevno otevřel gólový účet zápasu. Před přestávkou měl možnost vyrovnat Matěj Koubek, jenž hlavičkoval z pěti metrů po centru Adama Čičovského nad. Do šaten tak odcházeli šťastnější Východočeši.

Do druhého poločasu vstoupili lépe fotbalisté Hradce Králové, když v 53. minutě Pavel Dvořák z nenápadné akce z levé strany prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Za třináct minut přežili domácí závar soupeře, když z rohového kopu Jakub Rada nastřelil břevno. V 76. minutě se již svěřenci Zdenka Frťaly radovali poté, co z rohového kopu v podání Jakuba Rady završil hattrick Pavel Dvořák.

Střetnutí se následně již jen dohrávalo, Votroci si vedení pohlídali, a tak se po závěrečném hvizdu mohli radovat přibližně s desítkou fanoušků, která fandila za plotem sousedních tenisových kurtů. Michal Reichl zaznamenal čisté konto a přispěl také k prodloužení série výher Hradce Králové na sedm utkání. Naopak Armě se v domácím prostředí na jaře nedaří, ze čtyř utkání má na kontě pouhých pět bodů.

Ohlasy trenérů

David Jarolím (FK Ústí nad Labem): „Špatně se hodnotí takový zápas. Dá se říct, že výsledek 0:3 je jednoznačný. My jsme se na soupeře připravovali, chtěli jsme hrát vysoko, napadat. To se nám podle mého názoru dařilo do třicáté minuty. Měli jsme první dvě nějaké situace. Bohužel po standardní situaci, kdy jsme sami měli brankovou příležitost, jsme inkasovali. Na druhé straně jsme věděli, jakým způsobem Hradec Králové zahrává standardní situace a nedohráli jsme to. Mrzí nás to dvakrát tolik, když standardní situace rozhodnou zápas. Jsem strašně zklamaný. O půli jsme si něco řekli a s výsledkem se určitě dalo něco dělat. Do druhého poločasu jsme nevstoupili dobře. Chyběla mně u našeho týmu dravost, jakou jsme měli na začátku utkání. Druhý gól rozhodl zápas a nebyli jsme schopní se dostat do nějakého tlaku.“

Zdenko Frťala (FC Hradec Králové): „Vítězství v Ústí nad Labem nebylo hladké ani náhodou, jak ukazuje výsledek. Věděli jsme, že nás čeká agresivní a dynamický soupeř, který má hráče, co chtějí hrát fotbal. Prvních dvacet minut nám trochu trvalo, než jsme se dostali do tempa. Každopádně jsem rád, že jsme přečkali poločas. Ve druhé půli jsme měli hru víceméně pod kontrolou. Důležité bylo, že jsme přidali ještě dvě branky. Hráče jsem upozorňoval již před zápasem, že budou rozhodovat standardní situace. Věděl jsem, že máme výškovou převahu. Měli jsme poslední měsíc hodně náročný program. Odehráli jsme sedm zápasů a nikdo z nás nebyl na to zvyklý. Naši hráči to uchopili za správnou stranu. Nechali na hřišti všechno a proti Armě podali týmový výkon.“