30.04.2021 | Josef Janda | Zápas

Táborsko v záchranářském duelu porazilo Třinec a opustilo sestupové pozice

Foto: fctaborsko.cz
Tábor – Fotbalisté Táborska porazili v 21. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY Třinec 2:0 a opustili sestupovou třináctou pozici. Jihočeši rozhodli o svém vítězství v prvním poločase, kdy se prosadil Tolno, navíc ještě neproměnili penaltu. Ve druhém dějství zvyšoval na konečných 2:0 vlastní brankou Vaněk, který tečoval Ndiayeho střelu. Táborsko drží tři zápasy neporazitelnost, naopak Třinci skončila dvouzápasová série výher.
24' Tolno
60' Vaněk (vl)
bez branek
54' De Almeida
12' Adamuška
39' Bedecs
45' Celba
76' Attah
Sestavy
Pecháček – Navrátil, Tusjak (75. Dybala), Holiš, Almeida – Ndiaye, Boula, Liepa (63. Gil), Provazník (75. Plachý) – Tolno (88. Vozihnoj), Čapek.
Na lavičce: Zadražil, Penc, Janošík
Trenér: Sergejs Golubevs
Adamuška – Hýbl (46. Janoščín), Celba (46. Bolf), Bedecs, Foltyn – Vaněk I. (75. Attah), Omasta, Weber (46. Tijani), Samiec – Javůrek (57. Cienciala), Habusta.
Na lavičce: Pastornický, Gáč
Trenér: František Straka
Rozhodčí: Petřík – Váňa, Vodrážka • Stadion: Hřiště v Kvapilově ulici • Hráno bez diváků

Komentář

Táborsko vstoupilo do utkání aktivně, první gólovku však předvedl Třinec. Tomáš Omasta si naběhl na zadní tyč, ke škodě Třince vybojoval jen rohový kop. Pro hosty to byla na dlouhé minuty poslední šance. Domácí se dostali do první gólovky v 9. minutě, kdy David Čapek dostal přesný míč za obranu a moc mu nechybělo, aby proti vyběhnutému Adamuškovi uspěl.

Táborsko bylo při chuti a ještě blíže bylo vedoucímu gólu za další tři minuty. Provazník se probil do vápna, kde ho třinecký brankář poslal k zemi. Rozhodčí Petřík odpískal penaltu, ke které se postavil Stephano Alves de Almeida. Brazilec ve službách Táborska nemířil dostatečně nahoru a Adamuška vytáhl míč na tyč.

Aktivní domácí tým se dočkal v 24. minutě. Centr zleva našel ve vápně Emmanuela Tolna, který dostal až příliš prostoru. Nejlepší střelec Táborska měl dost času k přípravě a přesnou ranou poslal Táborsko do vedení 1:0.

Do druhé půle hosté třikrát vystřídali a dali se nadšeně do útočení. Táborsko ovšem rychle zareagovalo a vrátilo průběh zápasu do starých kolejí. Po hodině hry přišlo pro domácí vítané uklidnění. Akci vedenou středem zakončil střelou Birame Modou Ndiaye. Třinecký brankář šel po balonu, jenže teč jeho spoluhráče Richarda Vaňka poslala míč mimo jeho dosah. Šťastný gól Táborsko náležitě oslavilo a vedlo už 2:0.

Čtvrt hodiny před koncem mohl přidat svůj druhý gól Tolno. Pronikl po pravém křídle, obehrál protihráče a místo nahrávky Čapkovi prudce vypálil. Adamuška předvedl kvalitní zákrok a míč zkrotil. Další minuty už změnu skóre nepřinesly a Táborsko zvítězilo nad Třincem 2:0.