30.04.2021 | Petr Šatalík | Zápas

Hradec Králové má osmou výhru v řadě, tři body proti Blansku vystřelil Dvořák

Foto: fchk.cz
Hradec Králové – Vedoucí tým FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY nezaváhal a na domácí půdě porazil Blansko 1:0. Fotbalisté Hradce se ale nadřeli, o těsné výhře rozhodl dvanáct minut před koncem proměněnou penaltou Dvořák. Votroci tak slaví osmou výhru v řadě, naopak Blansko počtvrté za sebou padlo.
78' Dvořák (pen)
bez branek
73' Vučić
90' Leibl
34' Kopičár
Sestavy
Reichl – Čech (46. Vučić), Donát, Leibl, Urma – Kodeš, Rada (61. Soukeník) – Prekop (61. Král), Dvořák, Vlkanova (78. Kateřiňák) – Vašulín.
Na lavičce: Ottmar, Novotný, Záviška
Trenér: Zdenko Frťala
Halouska – Sedlo, Aggoun, Černín, Klusák – Kopičár, Koraksić (65. Lhotecký), Vasiljev, Buchta (80. Kepl) – Ngoma (665 Vlachovský), Žák.
Na lavičce: Chmiel, Feik, Ilko, Bartolomeu
Trenér: Martin Pulpit
Rozhodčí: Proske – Hock, Mojžíš • Stadion: Všesportovní stadion • Hráno bez diváků

Komentář

Úvod duelu Hradce s Blanskem byl značně opatrný. Po sedmi minutách se však do šance dostal Vašulín, když obdržel míč od Prekopa a šikovně patičkou obhodil bránícího soupeře. Následně se dostal k zakončení z hranice šestnáctky, jenže Halouska hodně vyběhl a rána ho trefila do nohou.

I nadále se hrál fotbal, který vycházel ze zabezpečené defenzívy na obou stranách. K vidění nebylo příliš mnoho šancí, zato plno osobních soubojů, drobných faulů a autových vhazování. Nejostřejší zákrok první půle si připsal Kopičár, jenž v 34. minutě kopl u půlící čáry Leibla, za což viděl žlutou kartu.

O dvě minuty později přišla slibná šance Východočechů. Centr Vlkanovy z pravé strany obrana Blanska odvrátila na hranici velkého vápna, kde se míč dostal po sérii odrazů k Prekopovi. Ten jej na levé straně šestnáctky tvrdě poslal na bránu, jenže rána z jeho kopačky nakonec mířila nad břevno svatyně Moravanů, takže první poločas skončil bezbrankovou remízou.

Nejzajímavější fotbal se hrál krátce po přestávce. Votroci obdrželi v šatně nové pokyny od trenéra Frťaly a jejich zvýšená aktivita byla znát. Prekop dostal skákající míč na osu hřiště, kde se na hranici šestnáctky ocitl osamocený Vašulín, který nečekal na zpracování a prvním dotykem ze vzduchu vypálil. Jeho rána však šla vysoko nad břevno svatyně soupeře.

Vašulín se v 60. minutě prosadil do další šance. Z levé strany mu míč na hranici velkého vápna adresoval Vlkanova. Utažená rána na zadní tyč mířila jen těsně vedle brankové konstrukce. Příležitosti si v utkání vytvářeli výhradně Hradečtí. V 70. minutě zahrál standardní situaci kapitán Vlkanova parádně, k radosti z gólu chyběly centimetry, o které jeho pokus minul pravou tyč branky Moravanů.

To nejpodstatnější se pak událo v 76. minutě a krátce po ní. Vlkanova vběhl na levé straně do vápna, Černín do něj šel skluzem, přičemž trefil míč i nohy soupeře a sudí Proske odpískal pokutový kop. Exekuce se ujal Pavel Dvořák, jenž balón napálil tvrdě k levé tyči. Brankář Halouska sice vystihl stranu, na merunu ale dosáhnout nemohl, Hradec tak vedl a také zvítězil 1:0. Závěr utkání si totiž Votroci pohlídali, Blansko do žádné větší šance nepustili a získali tak tři další důležité body v boji o titul a postup do české nejvyšší fotbalové soutěže.