01.05.2021 | Daniel Ryl | Zápas

Líšeň vydřela výhru na půdě Vyšehradu a je znovu druhá

Foto: sklisen.com
Praha – Sobotní utkání 21. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY mezi Vyšehradem a Líšní nabídlo nečekané drama. I přes brzké vedení favorita byli domácí opticky lepším týmem a ve druhé půli dokázali vyrovnat. O chvíli později však vrátil Moravanům vedení Ondřej Ševčík, a přestože hosté v závěru neproměnili penaltu, nakonec slavili vítězství 2:1. I díky němu se tak Brňané vrátili na druhé místo tabulky.
63' Suchan
6' Silný
74' Ševčík
74' Suchan
74' Ordelt
81' Egert
86' Alexandr
bez karet
Sestavy
Ordelt – D. Procházka, Stropek, Egert, Schneider – Alexandr, Suchan (90. Burda) – Hampl (64. Drobílek), Kulig (64. Zaradny), Hezoučký (64. Králíček) – Kříž (79. Vejvar).
Na lavičce: Otáhal, Jakab
Trenér: Jaroslav Klíma
Veselý – Jeřábek, Otrísal, O. Ševčík, Lutonský – Kučera – Pašek (75. Reteno Elekana), Málek (75. Rolinek), Matocha (88. Bednář), Krška – Silný (83. Szotkowski).
Na lavičce: Vítek, Fall, Šteigl
Trenér: Leoš Kalvoda
Rozhodčí: Švagr – Leška, Šimáček • Stadion: Stadion Evžena Rošického •

Komentář

Vyšehrad vstoupil do zápasu s chutí, jenže Veselý první střelu zpoza vápna bez problémů pokryl. Líšeň naopak z první vážnější šance udeřila, když se k centru za obranu dostal Jan Silný a obstřelil Adama Ordelta. Slavoj přesto pokračoval v aktivitě a byl opticky lepším týmem.

Uteklo však pětatřicet minut, po nichž Líšeň rozjela solidní tlak. Z několika rohů neudeřila, načež se Jan Silný dostal k hlavičce, kterou musel bránící hráč vytáhnout až z brankové čáry. Vzápětí následná trefa špičkou kopačky moravského střelce neplatila kvůli ofsajdu.

V úvodu druhého poločasu měli šance domácí, jenže Daniel Stropek hlavičkoval nad a střelu Dominika Kříže z hranice vápna vychytal hostující brankář. Krátce nato ale ve vápně propadl míč k Janu Suchanovi, jenž zužitkoval tlak domácích a vyrovnal!

Do vedení šli však znovu hosté, když domácí defenziva v 74. minutě neuhlídala ve vápně Ondřeje Ševčíka, jenž po rohovém kopu usměrnil míč do sítě. 

V závěrečných minutách mohli hosté rozhodnout z penalty, jenže Adam Ordelt vystihl směr Krškovy střely, čímž udržel naděje domácího týmu. Vyšehrad už ale ze závěrečného tlaku nevyrovnal a schytal již osmou porážku v řadě. Líšeň se pro změnu vrátila na druhé místo tabulky se ztrátou osmi bodů na vedoucí Hradec Králové.