30.04.2021 | Petr Komárek | Zápas

Skvělý comeback Vlašimi! V Jihlavě prohrávala už 0:3, ale bere bod

Foto: Jiří Paýr (fcsbvlasim.cz)
Jihlava – Fotbalisté Vlašimi vybojovali v utkání 21. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY bod na hřišti Jihlavy po remíze 3:3. Po bezbrankové první půli se ve druhé pětačtyřicetiminutovce děly věci. Vysočina si vypracovala vedení 3:0, ale o to v posledních deseti minutách přišla. Středočeský celek předvedl skvělý comeback a z Jihlavy si nakonec odváží třetí remízu v řadě.
52' Patrák
63' Červ (pen)
70' Patrák
80' Jurásek
81' Firbacher
88' Firbacher
88' Křišťál
90' Červ
(po utkání) Klobása
67' Breda
Sestavy
Lancman – Křišťál, Vlček, Pojezný, Peřina – Lacko, Červ, Shudeiwa (46. Patrák) – Ritter (46. Selnar) – Vedral (71. T. Svoboda), Klobása (71. Ševčík, 90. Štefánek).
Na lavičce: Číž, Chocholatý
Trenér: Aleš Křeček
Řehák – Breda, Štochl, Broukal, V. Svoboda – Vrána (56. Jurásek), Průcha, Zinhasović (76. Janda), Křišťan – Bassey (67. Ogiomade), Červenka (76. Firbacher).
Na lavičce: Markovič, Zukal, Ruml
Trenér: Daniel Šmejkal
Rozhodčí: Vojkovský – Dresler, Lakomý • Stadion: Stadion v Jiráskově ulici • Hráno bez diváků

Komentář

Jako první zahrozili hosté. V sedmé minutě si centr od levé postranní čáry zpracoval Breda. Zpoza velkého vápna však mířil pouze do míst, kde stál připravený jihlavský brankář Lancman. Více zajímavých chvil první poločas nenabídl.

Na začátku druhé pětačtyřicetiminutovky Vysočina dvakrát prostřídala. Výměna útočníka Patráka za Slováka Shudeiwu se jí vyplatila. V 52. minutě Vojtěch Patrák převzal přihrávku z levé strany. Následně oklamal několik protihráčů, vřítil se do pokutového území a po zemi poslal balon za pravou tyč. Gólman Řehák ani nešel na zem, za zakončením zimní posily Jihlavy se pouze ohlédl.

Další výrazný moment zápasu přišel po hodině hry. Bosňan Zihnasović srazil kousek za hranicí šestnáctky Vedrala a rozhodčí Vojkovský nařídil penaltu. K té se postavil Lukáš Červ a střelou do pravé části branky poslal domácí tým do dvougólového vedení. Řehákovi sázka na to, že zůstane stát uprostřed brankové čáry a nebude skákat, nevyšla.

V 70. minutě se podruhé v utkání prosadil Vojtěch Patrák. Tentokrát k němu dolétla hlavička Vedrala, jenž prodloužil Lancmanův dlouhý nákop. Na hranici velkého čtverce si pak obhodil bránícího Průchu a přízemní střelou k levé tyči překonal Řeháka. Vlašim snížila deset minut před koncem. Střídající Nigérijec Ogiomade využil zaváhání v jihlavské rozehrávce a přihrál Matěji Juráskovi, který do duelu zasáhl také z lavičky. Jurásek si pohybem doleva udělal prostor k zakončení a to vzápětí poslal k bližší tyči. Lancman se natahoval marně.

Minutu nato vsítili Středočeši kontaktní branku. Filip Firbacher pobýval na hrací ploše sotva pět minut, když předtím nahradil útočníka Červenku. Pas z kopačky Broukala, který s míčem postupoval prakticky od půlící čáry, si však na hrudi zpracoval ideálně. Ve vápně se navíc dokázal zbavit bránícího soupeře a propálil Lancmana. Ze zápasu se rázem stalo drama.

Jeho vyvrcholení přišlo dvě minuty před koncem řádné hrací doby. Hosté zahrávali rohový kop, po němž si volný balon našel Filip Firbacher. Teprve devatenáctiletý forvard druhou trefou rozhodl o tom, že si Jihlava s Vlašimí rozdělily po bodu.