05.05.2021 | Karel Jedlička | Zápas

Skvělý comeback Žižkova na Dukle! V nastavení dvěma góly otočil průběh zápasu

Foto: fkdukla.cz
Praha – Fotbalisté Žižkova zvítězili ve vloženém 22. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY na hřišti Dukly 2:1. Zápas se přitom pro ně nevyvíjel dobře, když ve druhém poločase po proměněné penaltě z kopaček Sundaye Faleyeho prohrávali 0:1. Žižkované však v nastavení vyrovnali díky zásahu Daniela Richtera a stejný hráč posléze dokonal obrat, když mířil přesně z hranice vápna. Dukla po čtyřech zápasech padla, Žižkov si připsal druhou výhru v řadě.
78' Faleye (pen)
90' Richter
90' Richter
43' Faleye
48' Peterka
19' Sixta
48' Quintero Batioja
76' Pudil
80' Žežulka
(po utkání) Mashike Sukisa
Sestavy
Rada – Souček, Piroch, Chlumecký, Kovernikov – Kozel (56. Doumbia), Peterka – Buchvaldek (56. Fábry), Krunert (89. Fišl), Kim (56. Šebrle) – Faleye (80. Hadaščok).
Na lavičce: Šťovíček, Barac
Trenér: Bohuslav Pilný
Švenger – Řezáč, Pudil, Žežulka, Muleme – Sixta (69. Urbanec), Súkenník (62. Diviš) – Nabijev (62. Petrlák), Batioja, Auer (69. Richter) – Mashike (90+5. Hušek).
Na lavičce: Soukup, Ahamada
Trenér: David Oulehla
Rozhodčí: Denev – Váňa, Matoušek • Stadion: Stadion Juliska • Diváci: 89

Komentář

Žižkovští byli v silném větru lepší v prvním poločase. V 6. minutě běželi dva hráči sami na brankáře, po Batiojově přihrávce však z úhlu minul prázdnou bránu Mashike. Dukla mohla otevřít skóre po zaváhání brankáře Švengera, který vytáhl centr jen před Faleyeho. Nigerijec však jeho bránu překopl. Na druhé straně musel za celý poločas zasahovat Rada jen proti tvrdé střele žižkovského záložníka Sixty.

Po přestávce Dukle pomohlo střídání a zvláště věkem ještě dorostenec Šebrle hru oživil. V šancích se neprosadil Fábry, kterému vždy Milan Švenger výborně zmenšil úhel, ani Krunert, jehož křížnou střelu žižkovský gólman vyrazil. Až v 78. minutě přišla spása. Pudilovo stažení Fábryho potrestal z penalty Sunday Faleye.

Čas se Žižkovu výrazně tenčil a vypadalo to na čtvrtou výhru Dukly bez obdržené branky z pěti posledních derby, ale nastavení rozhodlo o úplně opačném výsledku. Daniel Richter nejprve umístil míč za Radova záda po skrumáži ve vápně po rohovém kopu, následně se prosadil tvrdou ránou z hranice vápna.

Žižkované v pětiminutovém nastavení zcela otočili zápas ve svůj prospěch a předskočili celek z Julisky v tabulce. Bohuslav Pilný musel na lavičce Dukly skousnout první porážku po svém nástupu.