09.05.2021 | Daniel Ryl | Zápas

Žižkov vyhrál potřetí v řadě a už je čtvrtý

Foto: Ema Bartalská
Praha - Výsledková mizérie Žižkova je zřejmě definitivně zažehnána. Proti Vlašimi vytěžila Viktoria ze své herní převahy v prvním poločase dvě branky Nabijeva, které ji nasměrovaly k dalšímu tříbodovému zisku. Po pauze se sice hostům zásluhou Basseyho podařilo snížit, více branek už ale na Proseku nezvládli.. Žižkov v nastavení třetí trefou zpečetil výhru 3:1, zvítězil potřetí za sebou a v tabulce FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY se vyšvihl již na čtvrté místo, Vlašim je momentálně šestá.
20' Nabijev
38' Nabijev
90' Diviš
61' Bassey
37' Švenger
73' Muleme
90' Ahamada
37' Bassey
Sestavy
Švenger – Řezáč, Žežulka, Pudil, Muleme – Sixta, Batioja (84. Hušek) – Nabijev (78. Ahamada), Richter (56. Diviš), Auer (78. Bezdička) – Mashike Sukisa (56. Petrlák).
Na lavičce: Soukup, Pázler
Trenér: David Oulehla
Řehák – Ruml, Broukal, Štochl, Breda – Jurásek (74. Firbacher), Křišťan, Průcha (46. Dias), Svoboda (70. Ogiomade) – Zinhasović (88. Zukal), Bassey.
Na lavičce: Markovič, Janda, Kozel
Trenér: Daniel Šmejkal
Rozhodčí: Nedvěd – Vaňkát, Líkař • Stadion: Stadion SK Prosek • Diváci: 30

Komentář

Žižkov vlétl do utkání jako uragán. Daniel Richter dostal pas za obranu, načež překonal brankáře Vlašimi, ale na čáře zasáhl bránící hráč. Vzápětí se při rohu dostal ke střele z hranice šestnáctky Michal Řezáč, jehož prudkou ránu znovu vytáhl před brankovou čárou jeden z vlašimských hráčů.

Krátce nato se zaskvěl také Josef Řehák, jenž na brankové čáře vytáhl gólovou hlavičku soupeře. Po třech smrtících akcích domácích mohla udeřit Vlašim, leč z přímého kopu trefila jen levou tyč! Divoký úvod gól nenabídl, ale už po dvaceti minutách našel pěkný Auerův přímý kop Farid Nabijev, jenž na malém vápně usměrnil míč do sítě.

V závěru poločasu domácí hezky zakombinovali, Farid Nabijev dostal parádní lob za obranu a přesnou technickou střelou překonal vlašimského brankáře podruhé. Druhý poločas už byl oproti úvodní polovině vlažnější, přesto nabídl řadu zajímavých momentů. Žižkovští kontrolovali dění na hřišti, ale po hodině hry Lucas Dias pobídl nabíhajícího Fortuneho Akpaye Basseye, který proti Milanu Švengerovi nezaváhal a snížil.

Nigérijský útočník měl zajímavou příležitost také o pár minut později, jenže tentokrát pálil z hranice vápna jen vedle pravé tyče. V závěru zápasu mohl pro změnu rozhodnout Isaac Muleme, ale svou hlavičku po pěkném Divišově centru usměrnil jen vedle zadní tyče. V nastavení už hrála Vlašim do plných, což vedlo ke ztrátě míče a úniku Jaroslava Diviše, jenž z hraniční ofsajdové situace dokázal rozhodnout o výhře 3:1, která Viktorii posouvá na čtvrté místo právě před Vlašim.