09.05.2021 | Josef Janda | Zápas

Závěrečný zápas 23. kola přinesl remízu Táborska s Jihlavou

Foto: fctaborsko.cz
Tábor – Fotbalisté Táborska a Jihlavy si v rámci 23. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY rozdělili po bodu za remízu 2:2. Duel začal lépe pro hosty z Vysočiny, kteří šli díky gólu Shudeiwy do vedení. Táborsko ale ještě v prvním poločase zásluhou Navrátila a Ndiayeho duel otočilo. Definitivní rozuzlení přinesl gól Patráka z 76. minuty, který rozhodl o tom, že si oba týmy rozdělily po bodu. Táborsko je dva body nad sestupovou pozicí, Jihlava má náskok pěti bodů.
19' Navrátil
34' Ndiaye
9' Shudeiwa
76' Patrák
45' Holiš
90' Tolno
48' Lacko
53' Křišťál
60' Patrák
88' Křeček (trenér)
Sestavy
Pecháček – Navrátil, Tusjak, Holiš, Almeida – Liepa (66. Plachý), Ndiaye, Boula (81. Majka), Tolno – Provazník (66. Gil), Čapek.
Na lavičce: Zadražil, Dybala, Penc, Janošík
Trenér: Sergejs Golubevs
Číž – Peřina (64. Horák), Vlček, Pojezný (38. Svoboda), Křišťál – Červ, Lacko, Patrák (90+1. Ritter), Shudeiwa (46. Křivánek) – Selnar (46. Klobása), Vedral.
Na lavičce: Lancman, Chocholatý
Trenér: Aleš Křeček
Rozhodčí: Julínek – Podaný, Pečenka • Stadion: Hřiště v Kvapilově ulici • Diváci: 105

Komentář

Táborsko nebezpečně zahrozilo už po šesti minutách, kdy se po Čapkově akci dral do zakončení Tolno. Naopak na druhé straně už první významnější šance brankou skončila. Rychlý výpad Jihlavy vedený po pravé straně skončil přenesením hry na opačnou stranu, kde na Farese Shudeiwu zívala prázdná branka.

Následující minuty patřily Táborsku. Nejdříve se domácí kapitán Jakub Navrátil zastřeloval a daleko ke gólu neměl ani Modou. Senegalský borec předvedl ukázkové nůžky, po nichž se Číž natahoval po míči marně. Jihlavě však náskok zůstal, jelikož asistent rozhodčího odmával ofsajd.

V 19. minutě se už domácí srovnání na 1:1 dočkali. Po standardní situaci prudce hlavičkoval Jakub Navrátil a brankář Číž se natahoval k tyči marně. Velká radost v modrých dresech nebyla ale do poločasu poslední.

Za čtvrt hodiny po vyrovnávací brance přišla pohledná akce domácích. Tolnovu akci zakončil prudkou střelou Birame Modou Ndiaye, který se tak po neuznané brance ze 17. minuty konečně dočkal.

Jihlava mohla srovnat pět minut před přestávkou. Jakub Selnar se postavil ke standardní situaci a protáhl Pecháčka přesně umístěnou střelou k tyči. Do poločasu už ale gól nepadl.

Trochu nervozity nabídla 60. minuta. Vojtěcha Patráka rozlítil souboj s Modouem, po kterém rozhodčí Julínek faul domácímu hráči neodpískal. Vzápětí si Patrák vybil zlost ostrým skluzem do Tusjaka a za žlutou kartu mohl být více než rád.

Další dohady přišly čtvrt hodiny před koncem ve vápně Táborska. Domácí se dožadovali ofsajdu, jenže hosté mohli hrát dále. Jihlavský Patrák se pak dostal do kolize jak s brankářem Pecháčkem, tak s obráncem Holišem.

Jihlavští se srovnání přece jen dočkali. Z ideální pozice pálil Vojtěch Patrák a sražený míč doskotačil do sítě i přes to, že si na něj gólman Pecháček sáhl. Závěrečné minuty rozuzlení nepřinesly, Táborsko tak uhrálo s Jihlavou remízu 2:2.