17.05.2021 | Filip Krůza | Zápas

Líšeň doma stále neporažena, televizní souboj s Ústím rozhodl Zikl

Foto: sklisen.com
Brno – Fotbalisté Líšně potvrdili solidní formu a nepoznali přemožitele ani ve dvanáctém letošním domácím střetnutí. Tentokrát klub z brněnského předměstí zdolal nejtěsnějším rozdílem 1:0 Ústí nad Labem. Zápas 24. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY, který se hrál před kamerami České televize, rozhodl trefou zkraje druhé půle Martin Zikl. Líšeň bodovala ve druhé nejvyšší soutěži už posedmé za sebou a zajistila si konečnou druhou pozici. Arma je šestá.
51' Zikl
bez branek
90' Reteno Elekana
19' Glöckner
58' Ikugar
90' Bílek
90' Emmer
Sestavy
Veselý – Bednář, Jeřábek, Kučera, Lutonský (83. Krška) – Málek, Matocha (90+1. Otrísal), Pašek, O. Ševčík – Silný (83. Szotkowski), Zikl (70. Reteno Elekana).
Na lavičce: Vítek, Rolinek, Šteigl
Trenér: Leoš Kalvoda
Tvrdoň – M. Bílek, Cantin (63. Prošek), Čičovský (76. Jakš), Emmer, Glöckner (67. Chodora) – Hudec, Ikugar (67. Kušej), Koubek, Miskovič – Strada.
Na lavičce: Němec, Jiránek
Trenér: Jaromír Jindráček
Rozhodčí: Cieslar – Horák, Lakomý • Stadion: Areál SK Líšeň • Diváci: 220

Komentář

První poločas souboje týmů z vrcholu tabulky začal již po pár minutách zajímavými příležitostmi na obou stranách. Z nadějné pozice nejprve zakončoval hostující Koubek, levou tyč brány ale minul. Na opačném konci hřiště pak usměrňoval Lutonského centr na bránu Pašek, brankář Tvrdoň byl ovšem připraven a míč vyrazil. 

O něco málo více ze hry měla domácí Líšeň, ke gólu to ovšem nevedlo. V 17. minutě naopak zahrozil opět ústecký Koubek. Veselý s jeho střelou z pravé strany vápna měl problémy, Ikugarovi ovšem v dorážení dokázal zamezit. I Tvrdoň na druhé straně si ale počínal dobře, zejména jeho zákrok proti Silného střele zpoza vápna byl důležitý. 

První půle, která nabídla hned deset rohových kopu a také několik nadějných momentů, tak nakonec skončila bezbrankovým výsledkem.

Druhá polovina utkání přinesla minimálně ve svém úvodu fotbal v podobném tempu jako ta první. Pár minut po nástupu hráčů zpět na hřiště jsme se dočkali prvního gólu. Pašek centroval z pravého křídla, míč se následně krkolomně odrazil k Martinu Ziklovi, který střelou pod ruku gólmana Tvrdoně propasíroval balon do brány. Pro jednadvacetiletého útočníka se jednalo o čtvrtý gól v sezóně, z toho letošní druhý za Líšeň. 

Ústí nad Labem se po chvíli zase oklepalo a začalo opět hrozit. Dobrou možnost měl několik desítek sekund po svém příchodu střídající Prošek, který ovšem míč po pěkném nákopu Miskoviče za záda Veselého nedostal. Na druhé straně pak o několik minut později, konkrétně v minutě 68., vyslal velmi povedenou střelu zpoza pokutového území Jakub Kučera. Už to vypadalo, že míč zamíří do pravé šibenice, nakonec se však otřel o horní tyč a skončil o kousek nad.

Od této chvíli se domácí Líšeň už víceméně stáhla více dozadu a soustředila se zejména na obranu. Hru tak více diktoval hostující tým, tomu se však ani jednu ze svých akcí nepodařilo dotáhnout do úspěšného konce. Šance fotbalisté Ústí měli, vázla jim ale koncovka. Třeba jen samotný Matěj Koubek si připsal několik střel na bránu a některé z nich byly z nadějných pozic, ani on ovšem neuspěl. 

Líšeň se tak nakonec mohla radovat z vítězství 1:0 a zároveň také z historického úspěchu – druhého místa ve druhé nejvyšší soutěži ve své druhé sezóně po postupu z MSFL. Ústí nad Labem zůstává na šesté příčce.