14.05.2021 | Petr Komárek | Zápas

Jihlava přehrála Žižkov a utnula jeho vítěznou sérii

Foto: fcvysocina.cz
Jihlava - Fotbalisté Vysočiny přetrhli ve 24. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY vítěznou šňůru Žižkova. Už v prvním poločase si vypracovali náskok díky trefám Arroya a Červa, i když ještě do přestávky snížil hostující nejlepší střelec Diviš. Ve druhé půli dokonce na chvíli srovnal ex-jihlavský Zoubele, nyní už v dresu Žižkova. Jenže poslední slovo měl domácí Selnar.
33' Arroyo
43' Červ (pen)
65' Selnar
45' Diviš
56' Zoubele
9' Arroyo
56' Číž
30' Nabijev
39' Řezáč
80' Žežulka
86' Hušek
Sestavy
Číž – T. Svoboda, Křišťál, T. Vlček, Peřina – Lacko, Červ (83. Shudeiwa) – Arroyo (79. Ritter), Patrák (90. Klobása), Selnar (79. Křivánek) – Vedral.
Na lavičce: Lancman, Horák, Chocholatý
Trenér: Aleš Křeček
Švenger – Řezáč, Žežulka (82. Hušek), Pudil, Muleme – Sixta, Zoubele (77. Ahamada) – Nabijev (60. Petrlák), D. Richter (46. Mashike Sukisa), Auer – Jaroslav Diviš (77. Bazal).
Na lavičce: Hrubeš, Bezdička
Trenér: David Oulehla
Rozhodčí: Zelinka – Kotalík, Volf • Stadion: Stadion v Jiráskově ulici • Diváci: 129

Komentář

Žižkov začal aktivněji, Nabijev ale po Divišově přihrávce jihlavskou branku minul. Z pokutového území zahrozil Zoubele, Číž jeho pokus zastavil ve spolupráci se stoperem Křišťálem. Na druhé straně se k centru z levé strany dostal Svoboda a vyslal střelu z první, Švenger balon vytěsnil na roh. První větší šance přišla ve 24. minutě. Rakouský útočník ve službách Viktorie Auer využil ztráty domácího kapitána Lacka a podklouznutí Křišťála. Na Číže ovšem nevyzrál, jednadvacetiletý gólman Vysočinu podržel.

Po půlhodině hry byla blízko úvodní brance pro změnu Jihlava. Na Selnarův pas ze standardky si naběhl Červ a hlavou trefil břevno. Zanedlouho přišla velká chvíle Luise Arroya. Forvard z Ekvádoru si zpracoval centr, který ze středu pole narýsoval Lacko a nedosáhl na něj krajní bek hostů Muleme. Míč si přiťukl hlavou a poslal ho ke vzdálenější tyči do protipohybu vyběhnuvšího Švengera. Za deset minut Horáci vedení zdvojnásobili, Zoubele ve vápně fauloval Vedrala a nařízenou penaltu proměnil střelou do středu branky Lukáš Červ. Švenger se rozhodl pro pohyb a skočil k pravé tyči. Nakonec zbytečně. 

Viktoria ale ještě do přestávky dokázala snížit. Na Auerův rohový kop z pravé strany si naskočil nejlepší žižkovský střelec Jaroslav Diviš a hlavou skóroval. Číž sice plachtil vzduchem, jak mohl, a na balon si sáhl. Rukavicí ho však mimo branku neodpravil.

Na začátku druhého poločasu to zdálky zkusil Selnar a Švenger musel jeho zakončení vyrážet do zámezí. V 56. minutě Vysočina přišla i o jednogólový náskok. Hlavičku Lukáše Zoubeleho nejprve nohou zlikvidoval Číž, zkušený pětatřicetiletý útočník ale zblízka dostal možnost dorážky. Z ní se už nemýlil, ačkoliv Číž se robinsonádou vehementně snažil branku odvrátit. 

Jihlava odpověděla krátce po hodině hry. Patrákův volný kop prodloužil v šestnáctce hlavou Křišťál a Jakub Selnar znovu zařídil domácímu týmu náskok. Žižkov poté přidal na aktivitě, se Zoubeleho hlavičkou si ale Číž poradil. O výhře Vysočiny mohli definitivně rozhodnout střídající Ritter s Křivánkem. Prvního nicméně vychytal Švenger, pokus druhého mířící do odkryté brány odvrátil pohotový Uganďan Muleme. 

Jihlava v přestřelce porazila Žižkov 3:2 a po třech remízách se dočkala vítězství. Viktoria naopak ztratila šanci bodově se dotáhnout na třetí Prostějov.