15.05.2021 | Daniel Kinc | Zápas

Souboj předposledního Blanska s posledním Vyšehradem skončil dělbou bodů

Foto: slavojvysehrad.cz
Blansko – Fotbalisté Blanska a Vyšehradu si v utkání 24. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY rozdělili po bodu za remízu 1:1. V souboji předposledního s posledním celkem tabulky se dostal do vedení Vyšehrad, zkraje zápasu se prosadil Dominik Kříž. O remíze 1:1 rozhodl v 90. minutě Tomáš Kepl. Jihomoravané tak po předchozí porážce berou bod, Vyšehrad ukončil desetizápasové čekání na jakýkoliv bodový zisk.
90' Kepl
6' Kříž
53' Buchta
59' Aggoun
90' Ilko
90' Kopičár
90' Pulpit (trenér)
51' Stropek
90' Vejvar
Sestavy
Chmiel – Sedlo (69. Černín), Aggoun, Helebrand, Klusák – Buchta (80. Feik) – Kopičár, Vasiljev (46. Kepl) – Bartolomeu (46. Ngoma), Žák, Lhotecký (46. Ilko).
Na lavičce: Halouska, Sukup
Trenér: Martin Pulpit
Otáhal – Procházka (77. Vaněk), Egert, Stropek, Žilák – Alexandr – Drobílek, Kříž (86. Králíček), Suchan (77. Hampl) – Vojta (70. Vejvar), Jakab (70. Zaradny).
Na lavičce: Ordelt, Schneider
Trenér: Jaroslav Klíma
Rozhodčí: Adámková – Mojžíš, Matoušek • Stadion: Stadion na Mlýnské •

Komentář

Vyšehrad už je jistým sestupujícím a s druhou nejvyšší soutěží se po sezóně už jistě kvůli finančním problémům rozloučí Blansko. Domácí hned v úvodu duelu mohli otevřít skóre, když se v rychlé protiakci dostal ke střele Vasiljev, ale jeho proletěl kolem vzdálenější tyče. To hosté z první šance skóre otevřeli. Po šesti minutách se ke střele prodral Dominik Kříž a jeho skrytá rána přes obránce rozvlnila síť za Chmielem – 0:1.

Domácí mohli srovnat v osmnácté minutě, po kombinaci Lhoteckého a Žáka přišla nebezpečná rána druhého jmenovaného, nejlepší střelec Blanska však Otáhala nepřekonal a hostující brankář zapsal důležitý zákrok. Vyšehradští navíc o sedm minut později zvládli nepřehlednou situaci uvnitř vlastního vápna, kdy míč poletoval vápnem a nakonec vypálil Helebrand, leč vedle.

Do druhé půle udělal trenér Blanska Pulpit hned tři střídání, brzy však také málem viděl druhý gól celku z hlavního města, tentokrát však Chmiel proti pokusu Drobílka zasahovat nemusel. Další důležitý moment celého duelu přišel po hodině hry, kdy ve vápně fauloval stoper Blanska Aggoun. K penaltě se postavil Jan Suchan, ale jeho tvrdý pokus k pravé tyči brankář Chmiel skvěle vyrazil a udržel naději svého celku na bodový zisk.

Vyrovnání mohl obstarat v 65. minutě Davy, který se dostal k hlavičce, ani on však nepohnul ukazatelem skóre. Otáhal držel svůj celek nad vodou a dvě minuty nato vychytal také Žáka. Pět minut před koncem měl Žák po centru Kopičára na kopačce opět vyrovnání, Otáhal ale na čáře předvedl fantastický zákrok.

Z tlaku nakonec domácí vytěžili kýžený gól v 90. minutě, kdy se do centru z pravé strany opřel Tomáš Kepl a jeho parádní střela zaplula do branky – 1:1. Blansko nakonec mohlo slavit dokonce tři body, ve druhé minutě nastavení šel sám na Otáhala Žák, ale branka mu v duelu nebyla přána.

Vyšehrad se s Blanskem rozešel smírně 1:1, domácí zůstávají dvě kola před koncem na předposledním místě.