22.05.2021 | Josef Janda | Zápas

Táborsko vyzrálo i na Vlašim a slaví záchranu

Foto: fctaborsko.cz
Tábor – Fotbalisté Táborska potvrdili skvělou formu ze závěru soutěže a porazili v utkání 25. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY nejtěsnějším rozdílem 1:0 Vlašim. Jedinou branku zápasu vsítil v 19. minutě Roman Holiš. Jihočeši bodovali už posedmé v řadě a definitivně si zajistili záchranu.
19' Holiš
bez branek
45' Holiš
52' Navrátil
63' Provazník
85' Ogiomade
90' Štochl
Sestavy
Pecháček – Navrátil, Penc, Holiš (67. Havrda), Almeida (44. Dybala) – Tolno (87. Majka), Ndiaye, Boula, P. Plachý – Provazník (67. Pinc), Čapek.
Na lavičce: Zadražil, Icha, Janošík
Trenér: Sergejs Golubevs
Řehák (46. Markovič) – P. Breda, Broukal, J. Štochl, V. Svoboda – Jurásek (76. Daniel Kozel), Křišťan, Průcha, Zinhasović (63. Janda) – Bassey (71. Firbacher), Červenka (76. Ogiomade).
Na lavičce: Zukal
Trenér: Daniel Šmejkal
Rozhodčí: Adámková – Dobrovolný, Pfeifer • Stadion: Hřiště v Kvapilově ulici • Diváci: 180

Komentář

Úvod zápasu přinesl šance na obou stranách a k radosti táborských příznivců udeřilo v 19. minutě do Řehákovy branky. Roman Holiš si navedl míč do ideální pozice na střed a poslal přesnou střelu do kouta. Gólman Řehák se natahoval marně a Holišův pokus skončil po odrazu od tyče v síti. Táborsko vedlo 1:0 a domácí fanoušci mohutně slavili.

Závěr prvního poločasu patřil Vlašimi. Václav Svoboda se hodně rozčiloval, jelikož Pecháček vyrazil přesnou střelu famózním zákrokem na roh. Domácím se navíc zranil Almeida, který musel ještě před přestávkou střídat.

Do druhého poločasu nasadili hosté náhradního brankáře Markoviče. Vlašimští byli aktivní a toužili po vyrovnání. Brankář Táborska Pecháček ale držel svůj tým a vyřešil i nejeden rohový kop.

Na druhé straně mohl pojistit vedení dvacet minut před koncem Emmanuel Tolno, který využil odraženého míče. Náhradní gólman Markovič však proti němu tváří v tvář nezpanikařil.

Závěrečné minuty už změnu stavu nepřinesly, a tak Táborsko zvítězilo 1:0 a bez ohledu na další výsledky oslavilo záchranu v soutěži.