30.05.2021 | Karel Jedlička | Zápas

Žižkov utnul sérii Táborska, o výhře rozhodl dvěma góly Mashike Sukisa

Foto: fkvz.cz
Praha – Fotbalisté Žižkova se rozloučili se sezonou výhrou 2:0 nad Táborskem, které před nedělním 26. kolem bodovalo sedmkrát v řadě. Obě branky pražského celku vsítil po změně stran Elvis Mashike Sukisa. Vítězství Viktorie mohlo být i výraznější, s kariérou loučící se exreprezentant Daniel Pudil ale neproměnil v 66. minutě penaltu. Žižkov si triumfem upevnil konečné čtvrté místo. Táborsko skončilo v nováčkovské sezoně jedenácté.
48' Mashike Sukisa
69' Mashike Sukisa
bez branek
44' Diviš
77' Pudil
66' Ndiaye
Sestavy
Soukup – Řezáč, Pudil (90. Hušek), Prebsl, Muleme – Súkenník, Richter (73. Batioja) – Diviš (73. Bezdička), Sixta (80. Bazal), Nabijev (80. Ahamada) – Mashike Sukisa.
Na lavičce: Švenger, Petrlák
Trenér: David Oulehla
Slávik – Dybala (46. Penc), Navrátil, Holiš, Havrda (73. Janošík) – Boula, Ndiaye – Tolno, Icha (64. Majka), Plachý (64. Provazník) – Čapek (73. Vozihnoj).
Na lavičce: Zadražil, Pinc
Trenér: Sergejs Golubevs
Rozhodčí: Batík – Paták, Lakomý • Stadion: Stadion SK Prosek • Diváci: 140

Komentář

Před posledním zápasem sezóny převzal dárkový koš a sadu dresů žižkovský kapitán Daniel Pudil. Pětatřicetinásobný reprezentant se na střížkovském stadiónu loučil s úspěšnou profesionální kariérou.

Zachráněný nováček se na hřišti čtvrté Viktorie většinu času bránil. Ve 4. minutě utekl táborské obraně Jaroslav Diviš a prudkou ránu nejlepšího žižkovského kanonýra pod břevno vyškraboval Matej Slávik. Brankář hostů si poté poradil i s Mashikeho střelou z rohu šestnáctky.

Těžší práci měl Slávik s výstavní bombou Sixty z 25 metrů, další tutovka Viktorky pak přišla ve 41. minutě. Do Divišova centru se položil Nabijev rybičkou a Slávik na čáře vytěsnil skokem po levici.

Co se nepovedlo v prvním poločase, vyšlo Žižkovu z africké spolupráce hned v úvodu toho druhého. Mulemeho centr od levé postranní čáry umístil prudkou hlavičkou do horního růžku Elvis Mashike Sukisa.

V 57. minutě sebral Plachému míč Sixta a vysunul kolmicí do samostatného nájezdu Nabijeva, který však táborského brankáře překonat nedokázal. V 65. minutě skočil míč smolně na ruku hostujícího Pence a sudí nařídil penaltu, avšak Pudilovi nedopřál gólovou rozlučku s kariérou Slávik, který jeho střelu k pravé tyči vyrazil.

Pražany to dlouho mrzet nemuselo, trestný kop zakroutil do vápna Jaroslav Diviš a nabíhající Elvis Mashike Sukisa znovu přesnou hlavičkou rozvlnil síť – 2:0. Krátce nato se Mulemeho centr nečekaně snesl shora na břevno.

Táborsko si za celý zápas nevypracovalo žádnou šanci. Jeho sedmizápasovou sérii neporazitelnosti Viktoria ukončila a pátým vítězstvím z posledních šesti kol si upevnila konečné čtvrté místo. Jihočeši skončili jedenáctí.