24.07.2021 | Richard Wagner | Zápas

Historický zápas a gól pro Vyškov! Na Julisce ale prohrál 1:2

Foto: fkdukla.cz
Praha – Nováček z Vyškova při své premiéře ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE neuspěl. O výsledku rozhodl závěr první půle, v němž Dukla dvakrát skórovala a i přes snížení ve druhém poločasu už Vyškovu nezbyly síly na srovnání.
39' Peterka
45' Fábry
78' Vintr
bez karet
20' Ilko
90' Langer
Sestavy
Rada – Barac, Piroch, Kulhánek, Ruml – Peterka, Souček (65. Cienciala), Kozel (46. Kozma), Buchvaldek (65. Kim) – Faleye (79. Doumbia), Fábry (71. Pázler).
Na lavičce: Šťovíček, Konan
Trenér: Bohuslav Pilný
Šustr – Ilko, Fofana, Štěpánek, Němeček – Lahodný (61. Jaroš), Cabadaj – Jambor (36. Langer), M. Vintr (72. Hanuš), Kanakimana – Simr (72. O. Vintr)
Na lavičce: Spurný, Klesa, Macej
Trenér: Rostislav Horáček
Rozhodčí: Cieslar – Šimáček, Matoušek • Stadion: Stadion Juliska • Diváci: 332

Komentář

Zápas začal poměrně vlažně, ale postupně se oba celky otrkaly. Především Dukla, která po zhruba dvaceti minutách převzala iniciativu, a od té doby to byla ona, kdo po většinu zápasu tvořil hru.

Góly ale začaly padat až na konci první části. Nejprve agilní Buchvaldek načechral centr před branku, kde stál Jan Peterka, jehož hlavičku nejprve zlikvidoval skvělým zákrokem Šustr, ale z dorážky už se domácí hráč nemýlil.

V nastaveném čase pak po takřka totožné akci, jen zakončené centrem, skóroval zblízka Marek Fábry, který dal pražskému týmu dvougólový náskok.

Druhou půli měla dlouho v režii domácí skvadra, leč nedokázala přetavovat své šance v nebezpečná zakončení, a tak začal znovu hrozit i Vyškov, který se také v 78. minutě prosadil. Střídající Ondřej Vintr se dostal za obranu, zasekl míč a jeho zakončení tečoval bránící Kozma nad padajícího Radu.

V závěru měly oba týmy několik šancí, ale ty skončily jen střelami nad, a tak si na Julisce zapsala první sezonní výhru Dukla.