23.07.2021 | Petr Komárek | Zápas

Jihlava pod koučem Kameníkem na úvod nezaváhala, doma zdolala Varnsdorf

Foto: fcvysocina.cz
Jihlava – Souboj dvou týmů z měst, kde dříve žila početná skupina německého obyvatelstva, nabídla páteční předehrávka prvního kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. Na hřiště Jihlavy přijel Varnsdorf. Gólový Schützenfest se ale nekonal. Domácí Vysočina zvítězila díky trefě Arroya ze začátku druhého poločasu těsně 2:1. Horákům už předtím zařídili náskok Selnar, v závěru nicméně snížil Bláha. Trenér Kameník tak na jihlavské lavičce zažil vítěznou soutěžní premiéru.
43' Selnar
55' Arroyo
90' Bláha
60' Shudeiwa
82' Kameník (trenér)
31' Zbrožek
64' Pajkrt
Sestavy
Vejmola – Křišťál, Vlček, Pojezný, Svoboda – Lacko (46. Peřina), Shudeiwa (86. Tureček) – Arroyo (70. Křivánek), Zoubele, Selnar (78. Franěk) – Vedral (86. Araujo-Wilson)
Na lavičce: Jágrik, Štefánek
Trenér: Jan Kameník
A. Richter – M. Richter, Heppner (63. Penc), Zbrožek, Kubista (59. Ondráček) – Bláha, Žák – Rudnytskyy, Schön (59. Pajkrt), Kocourek (76. Lauko) – Velich (59. Šimon)
Na lavičce: Vaňák
Trenér: Pavel Drsek
Rozhodčí: Petřík – Černoevič, Vyhnanovský • Stadion: Stadion v Jiráskově ulici • Diváci: 350

Komentář

Skóre mohli po dvaceti minutách od úvodního hvizdu otevřít domácí. Záložník Selnar, který do Jihlavy před nedávnem přestoupil z Plzně, si připravil střeleckou pozici na kraji šestnáctky. Jeho následný pokus Richterovu branku o kousek minul.

Vedení se Vysočina ujala až tři minuty před vypršením řádného hracího času prvního dějství. Jakub Selnar tentokrát vystřelil z vnitřku pokutového území a balon zapadl ke vzdálenější tyči. Hosté se ještě do přestávky pokusili odpovědět, Velichova hlavička ale nebyla přesná.

Zkraje druhého poločasu Jihlava stáhla ze hry zkušeného kapitána Lacka, nahradila jej další z letních posil – Jaroslav Peřina. Kapitánskou pásku si pak navlékl ostřílený navrátilec z Viktorie Žižkov Lukáš Zoubele. Na straně Varnsdorfu se dalším zakončením mimo bránu – pro změnu nohou – prezentoval útočník Velich.

Udeřila ale znovu Vysočina. Ekvádorec Luis Arroyo se prosadil podobným způsobem, jako v první půli Selnar. Richterova reakce přišla pozdě. Severočeši se ocitli blízko snížení v 69. minutě, míč ovšem nakonec skončil vedle pravé tyče. Stejně dopadly i hlavičky Vedrala a Žáka. Pět minut před koncem Varnsdorf přece jen skóroval, z malého vápna překonal Vejmolu Ondřej Bláha.

Rozhodčí Petřík poté zápas prodloužil o pět minut, další branka ale už nepadla. Jihlava pod taktovkou Jana Kameníka odstartovala vítězně, Varnsdorf se do Šluknovského výběžku vrátil bez bodů.