23.07.2021 | Vít Muzikář | Zápas

Zbrojovka odstartovala výhrou! Televizní bitvu s Táborskem rozhodl Přichystal

Foto: fczbrno.cz
Tábor – Fotbalisté Brna zvládli své první utkání po návratu do FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. Na výhru v Táboře se ovšem pořádně nadřeli. Tři body ze Žižkova města zajistila až souhra Jakubů v 82. minutě, když navrátilec Řezníček připravil Přichystalovi balón do malého vápna, čímž druhý jmenovaný nepohrdl.
bez branek
82' Přichystal
19' Provazník
45' Holiš
89' Kosek
Sestavy
Pecháček – Almeida, Navrátil, Holiš, Tusjak – Vozihnoj (65. Havrda), Icha (84. Tijani), Boula, Plachý – Matoušek, Provazník (82. Drozd)
Na lavičce: Zadražil, Brabec, Kubovský, Schramhauser
Trenér: Miloslav Brožek
Berkovec – Hrabina, Kryštůfek, Štěrba, Moravec – Zavadil (88. Ševčík), Čermák (73. Texl) – Štepanovský (70. Fousek), Hladík (88. Bariš), Přichystal (88. Kosek) – Řezníček
Na lavičce: Floder, Hlavica
Trenér: Richard Dostálek
Rozhodčí: Proske – Hurych, Volf • Stadion: Hřiště v Kvapilově ulici • Diváci: 890

Komentář

První poločas nebyl zrovna dvakrát pohledný. Pravda je ale ta, že tempo duelu nebylo vůbec špatné. Brno se hledalo v útočné fázi a Táborsko působilo velice sympaticky. Ze střeleckého hlediska bylo dokonce aktivnější. Když už se ale dostalo k zakončení, tak často minulo Berkovcovu bránu. Zbrojovka přebrala iniciativu až v závěrečné čtvrthodině úvodního dějství. Na začátku nastavení fauloval Navrátil Přichystala a hrající legenda Zavadil mířil ze standardky do protější šibenice na tyč brankáře Pecháčka, ten ovšem v největší šanci první půle Táborsko podržel.

Po pauze pokračoval tlak Brna. Ten ovšem brzy ustál a v 58. minutě běžel Matoušek sám na Berkovce, jenž si ale se střelou na vzdálenější tyč poradil. Paradoxně pak Brno mohlo inkasovat v době, kdy byl ošetřovaný Holiš a Táborsko hrálo o desíti. Holiš se vrátil na plac a hned se zapojil do standardní situace domácích, jeho pokus levačkou skončil na horní tyči.

Postupem času byl obraz hry čím dál atraktivnější a 890 diváků sledovalo, jak šance střídá šanci. Brno hrozilo především nebezpečnými centry zleva. To na druhé straně se Berkovec činil například proti střele Provazníka přes obránce pod břevno. Táborsko nakonec tyto neproměněné šance mrzely. Když už se chystalo k dělbě bodů, tak Řezníček prodloužil středem centr z pravé strany a Jakub Přichystal ve skluzu z druhého doteku pokořil bezmocného Pecháčka. 

Domácí se vrhli za vyrovnáním, ale to nepřišlo. I kvůli tomu, že po sklepnutí Tijaniho vypálil Plachý z levé strany šestnáctky těsně vedle brány. I přes velice dobrý výkon tak nebere Táborsko ani bod. Naopak Brno zvládlo složitý zápas na úvod nového ročníku FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. Za týden si to oba celky rozdají proti mužstvům, která na jaře sestoupily z nejvyšší soutěže. Brno přivítá doma Opavu, Táborsko zajíždí do Příbrami.