01.08.2021 | Tomáš Secký | Zápas

Varnsdorf díky trefě v nastavení porazil Žižkov 2:1

Foto: Tomáš Secký
Varnsdorf – Fotbalisté Varnsdorfu zvítězili ve 2. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY nad Žižkovem 2:1. Hosté šli do vedení díky brance Batiojy už po deseti minutách. Ještě v prvním poločase šel ovšem pod sprchy po druhé žluté Skopec a domácí přesilovku před půlí využili, vyrovnal Rudnytskyy. V úplném závěru nastavení rozhodl o třech bodech pro domácí Djordič.
41' Rudnytskyy
90' Dordič
11' Quintero Batioja
48' Zbrožek
68' Žák
90' Dordič
21' Skopec
38' Skopec
42' Muleme
83' Petrlák
90' Švenger
Sestavy
A. Richter – Penc (80. Šimon), Zbrožek, M. Richter, Rudnytskyy – Bláha, Lauko, Kocourek (63. Schön), Žák – Ondráček (63. Velich) – Dordić.
Na lavičce: Vaňák, Kubista, Pajkrt
Trenér: Pavel Drsek
Švenger – Muleme, Žežulka, Súkenník, Řezáč – Skopec, Sixta (66. D. Richter) – Nabijev, Petrlák, Bazal – Batioja.
Na lavičce: Soukup, Kadlec, Minárčin, Štěpánek, Zeman
Trenér: David Oulehla
Rozhodčí: Machač - Váňa, Slavíček • Stadion: Městský stadion v Kotlině • Diváci: 452

Komentář

Obě mužstva chtěla odčinit zaváhání z prvního kola podzimní části FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY, a připsat si tak první body do tabulky. Od úvodních minut tomu šla více naproti Viktoria, která držela míč na svých kopačkách. První střelecký pokus si připsal v deváté minutě Petrlák, mířil ale mimo. O minutu později se již hosté radovali. Muleme zatáhl míč po levé straně, vyslal ostrý přízemní centr na přední tyč, do kterého se hlavou opřel Augusto Batioja a otevřel skóre utkání. Varnsdorf se snažil vzápětí odpovědět, střelu Žáka z otočky ale bez větších problémů zlikvidoval Švenger.

Důležitý milník v zápase přišel v 38. minutě. Druhou žlutou kartu v utkání viděl David Skopec a musel předčasně do sprch. Varnsdorfu stačily pouhé tři minuty na to, aby přesilovku využil. Po standardní situaci přišel centr na zádní tyč, kam si seběhl Pavlo Rudnytskyy a nekompromisní ranou vyrovnal na 1:1.

Druhá pětačtyřicetiminutovka patřila domácím, výhoda jednoho hráče v poli navíc byla znát. Varnsdorf se většinu poločasu držel na útočné polovině, k vážnému ohrožení Švengerovy svatyně ale nedošlo. Pavel Drsek tak po hodině hry přichystal dvojité střídání, aby posílil útočné řady.

Když už to vypadalo, že se oba celky o body podělí, přišel v 94. minutě faul Žižkova. Po skrumáži ve vápně se k míči dostal Bojan Dordič a rozhodl o třech bodech pro Varnsdorf. Varnsdorf poskočil po dvou kolech v tabulce na desáté místo se třemi body, Žižkov je třináctý a na první body bude minimálně týden čekat.