31.07.2021 | Daniel Ryl | Zápas

Táborsko překvapilo a vyhrálo na hřišti favorizované Příbrami

Foto: fctaborsko.cz
Příbram – Fotbalisté Táborska slaví zisk prvních bodů v nové sezoně, ve 2. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY vyhráli na hřišti favorizované Příbrami 2:0. Hosty poslal do vedení v 13. minutě Leoš Vozihnoj a v nastaveném čase prvního poločasu zvyšoval na 2:0 Jakub Matoušek. Ve druhém poločase už žádný gól nepadl, a tak Jihočeši uspěli na hřišti exligisty a po výsledku 2:0 brali všechny body.
bez branek
13' Vozihnoj
45' Matoušek
39' Mezera
74' Sus
86' Halinský
43' De Almeida
44' Boula
52' Matoušek
64' Pecháček
Sestavy
Šiman – Cmiljanović, Mezera (46. Halinský), Kodr, Soldát (46. Langhamer) – Sus, Pilík (62. Dočekal), Petrák (85. Hájek), Zorvan (88. Januška) – Vávra, Voltr.
Na lavičce: Kočí, Vilotič
Trenér: Jozef Valachovič
Pecháček – Almeida, Navrátil, Holiš, Tusjak – Vozihnoj (90+4. Rydval), Icha, Boula, Plachý – Matoušek (90+1. Drozd), Provazník (90. Tijani).
Na lavičce: Zadražil, Brabec, Kubovský, Schramhauser
Trenér: Miloslav Brožek
Rozhodčí: Batík – Mojžíš, Matoušek • Stadion: Stadion Na Litavce • Diváci: 1350

Komentář

Táborsko začalo na půdě favorita od pevné obrany, což se mu vyplatilo. Už ve třinácté minutě navíc Příbramští neuhlídali Leoše Vozihnoje, který z rohového kopu otevřel skóre. V bojovné první půli šance nepřicházely, ale v závěru pálil těsně nad břevno Martin Sus. Jihočeši nakonec stihli ještě udeřit, a to brejkem v nastavení, na jehož konci stál Jakub Matoušek.

Středočeši vlétli do druhého poločasu jako vyměnění, leč Voltrova ani Zorvanova šance úspěchem neskončily. Exprvoligový celek se v ofenzivě snažil, jenže mu chyběla lepší finální koncovka. Zodpovědné Táborsko si hlídalo svůj náskok, na čemž nic nezměnil Voltrův lob, který vytáhl z brankové čáry obránce hostů.

V dalších minutách ještě domácí zkoušeli prověřit hostujícího brankáře, ale když už trefili branku, mířili jen do jeho náručí. V závěrečných minutách mohl navíc přijít třetí gól, jenže táborský brejk zlikvidoval Jakub Šiman, čímž definitivně stanovil konečný výsledek.