01.08.2021 | David Suchý | Zápas

B-tým Sparty zvítězil nad Prostějovem hladce 4:0

Foto: sparta.cz
Praha – V utkání 2. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY zvítězila Sparta B nad Prostějovem 4:0. V úvodním poločase se prosadil nejdříve Drchal. Následně byl vyloučen hostující Bialek a béčko Sparty do pauzy zvýšilo náskok díky vlastnímu gólu Baly. Ve druhé půli upravil na 3:0 Sejk s přispěním bránícího Machynka, v závěru se o poslední gól utkání postaral Patrák.
24' Drchal (pen)
45' Bala (vl)
56' Machynek (vl)
85' Patrák
bez branek
47' Okeke
23' Bialek
36' Bialek
Sestavy
Kotek – A. Gabriel, Piško, Vitík (46. Gelašvili), Suchomel – Ryneš (81. Dudl), Jonáš, Okeke (71. Pudhorocký), Minčev – Sejk (71. Turyna), Drchal (46. Patrák).
Na lavičce: Benada, Tvaroh
Trenér: Michal Horňák
Mucha – Machynek, Bialek, Bala, Zapletal – Jiráček, Bartolomeu (83. Hausknecht), Omale, Vlachovský (39. Mil. Kadlec) – Žák (59. Koudelka), Kušej (59. Vichta).
Na lavičce: Bárta, Schuster, Smékal
Trenér: Jiří Jarošík
Rozhodčí: Proske - Leška, Mikeska • Stadion: Stadion Evžena Rošického • Diváci: 327

Komentář

Aktivněji do zápasu vstoupil Prostějov, který si dokonce vypracoval první velkou šanci. V ní se zjevil Vasil Kušej, který v úniku nedokázal brankáře Kotka překonat. Obrázek utkání se posléze začal měnit, více ze hry začala mít pražská Sparta, která si ve třinácté minutě vypracovala první větší šanci. Na centr od Vitíka si seběhl Václav Sejk, avšak jeho hlavička putovala vedle.

Po necelých dvaceti minutách hry zahrál hostující Daniel Bialek v pokutovém území rukou a následné penalty se chopil Václav Drchal, který poslal brankáře na opačnou stranu – 1:0. Obrovský malér pro hosty přišel zhruba deset minut před koncem prvního poločasu. V roli posledního hráče fauloval Daniel Bialek a výsledkem byla přímá červená karta. Vypadalo to, že první poločas nabídne pouze jednu branku, až v první nastavené minutě Sparta podruhé udeřila. Jonášův centr si do vlastní branky srazil hostující Roman Bala – 2:0.

Do druhého poločasu vstoupila Sparta aktivněji, po jedenácti minutách hry tu byla třetí branka. Václav Sejk měl v pokutovém území hodně prostoru, jeho ránu si do branky srazil hostující Lubomír Machynek – 3:0. Oslabený Prostějov se snažil s nepříznivým výsledkem něco udělat, jenomže přes dobře fungující obranu Sparty se horko, těžko dostával do šancí. V závěrečné pětiminutovce se domácí prezentovali nádhernou akcí, na jejíž konci byl Vojtěch Patrák, který z voleje propálil hostujícího brankáře – 4:0. V koncovce jsme nic zásadního neviděli a rezervní tým pražské Sparty si tak připsal druhé vítězství v řadě, navíc s čistým kontem. Prostějov na první body musí čekat, na svém kontě má druhou porážku.