01.08.2021 | Jiří Paýr | Zápas

Vlašim díky druhému poločasu zvítězila nad Chrudimí

Foto: Jiří Paýr
Vlašim - Fotbalisté Vlašimi ve 2. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY zvítězili nad Chrudimí 4:1. O první branku zápasu se postaral domácí Blecha, za hosty pak odpověděl Kesner. Vlašim utkání zlomila ve druhé půli díky trefám Zlatohlávka a Alijagice. V závěru se ještě prosadil Janda.
19' Blecha
49' Zlatohlávek
67' Alijagić
85' Janda
28' Kesner
6' Svoboda
45' Broukal
22' Čáp
45' Šípek
71' Dostálek
Sestavy
Vágner – Hošek, Broukal, P. Breda, V. Svoboda – Křišťan, Zinhasović (81. Červenka), Višinský (65. Alijagić), Rigo (72. Janda) – Blecha, Zlatohlávek (81. Prebsl).
Na lavičce: Řehák, Sváta, Zukal
Trenér: Martin Hyský
Mikulec – Jan Řezníček, Tkadlec (81. Juliš), Šípek (69. Drahoš), Kesner (62. Šplíchal) – Rybička, D. Hašek, Trávníček (69. Surmaj), Fišl – Průcha, Čáp (69. T. Dostálek).
Na lavičce: Zíma, Mikor
Trenér: Jaroslav Veselý
Rozhodčí: Švagr - Novák, Pfeifer • Stadion: Stadion v Kollárově ulici • Diváci: 630

Komentář

Vlašim zahájila první domácí utkání nové sezóny ve svižném tempu a k vidění bylo několik zajímavých kombinací. Jednu z nich mohl proměnit Filip Blecha, ale jeho rána skončila vedle branky. Netrvalo však dlouho a domácí záložník dokázal mířit přesněji. V 19. minutě se však nejlépe zorientoval v nepřehledné situaci před brankou právě on a Vlašim šla do vedení - 1:0.

Srovnat mohli hosté po hlavičce Dominika Haška, ale jeho pokus se mezi tři tyče nevešel. Pro domácí to bylo první varování, které však nestačilo, a tak přišel trest. Centrovaný míč ve vápně zasáhl nikým nehlídaný kapitán Chrudimi Ondřej Kesner a bylo vyrovnáno - 1:1.

Po inkasované brance domácí výrazně polevili ve své hře a Chrudim byla aktivnějším a lepším týmem. Výběr Martina Hyského byl v defenzivě a musel likvidovat jeden útok hostí za druhým. Mise domácí obrany nakonec byla úspěšná a skóre se do konce prvního poločasu již nezměnilo.

O poločase měl domácí trenér svým svěřencům co říci a hráči si to zřejmě vše vzali k srdci, protože ve 49. minutě se dostali do rychlého přečíslení a Svoboda naservíroval míč na nohu Tomáše Zlatohlávka, který poslal vlašimský tým do vedení - 2:1. Vlašim se chytla a po chvilce se za dlouhým míčem hnal Višinský, ale brankář soupeře byl u míče rychleji.

Přítomné diváky, kteří přišli na stadion, fotbalová podívaná musela bavit. Další rychlá kombinace domácích skončila velkou šanci Zinhasoviče, ale domácí záložník přestřelil. Mrzet to však fanoušky středočeského celku nemuselo. V 68. minutě dostal ve vápně míč na kopačky střídající Denis Alijagič a svou přesnou trefou uklidnil své spoluhráče - 3:1.

Hostující tým reagoval hned trojitým střídáním, ale ani to nepomohlo a v 75. minutě zachránil svůj tým před dalším inkasovaným gólem Mikulec. I s blížícím se koncem utkání bylo na vlašimském stadionu živo. Sedm minut před koncem vznikl závar v hostujícím vápně a vyšly z toho dva střelecké pokusy, které však gólem neskončily a po rychlé rozehrávce musel na druhé straně zasáhnout Vágner, který zneškodnil pokus Šplíchala. Jednoho gólu se však nakonec diváci přeci jen ještě dočkali. V 83. minutě se prosadil Ladislav Janda a dal výsledku konečnou podobu - 4:1.