08.08.2021 | David Suchý | Zápas

Žižkov zvítězil doma nad Příbramí 2:0, rozhodla trefa Nabijeva

Foto: fkpribram.cz
Praha - Fotbalisté Žižkova zvítězili ve 3. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY doma nad Příbramí 2:0. Do šaten šly ještě oba týmy za bezbrankového stavu, ale po pauze se domácí dvakrát prosadili. Po necelé hodině hry je poslal do vedení Nabijev. V poslední čtvrthodině pak zvýšil vedení Bazal.
58' Nabijev
75' Bazal
bez branek
76' Muleme
90' Ahmed
37' Cmiljanović
55' Petrák
71' Zorvan
Sestavy
P. Soukup – Řezáč, Gabriel, Březina, Muleme – Sixta (72. T. Zeman), Súkenník – Bazal (81. Koželuh), Petrlák (90. Hosaam El Nagar), Nabijev (81. Ahmed) – Batioja.
Na lavičce: Švenger, Žežulka, Richter
Trenér: David Oulehla
Kočí – Cmiljanović (85. Vilotić), Kodr, Soldát (70. Dočekal), Sus – Petrák, T. Pilík (61. D. Procházka) – Halinský, Zorvan, Vávra (61. Langhamer) – Voltr (61. Dedič).
Na lavičce: Smrkovský, Mezera
Trenér: Jozef Valachovič
Rozhodčí: Vojkovský - Mikeska, Bureš • Diváci: 1230

Komentář

Fotbalisté Viktorie Žižkov až ve třetím kole dokázali ukořistit první body do tabulky. Dlouhou dobu souboj obou soupeřů nenabídl velkou ofenzivní podívanou, ovšem nakonec nabídl dvě branky.

Hned v úvodu zápasu se do vyložené šance dostal domácí Batioja, kterému se povedlo vystihnout zpětnou nahrávku soupeře, jenomže na dlouhou nohu pouze nastřelil vyběhnuvšího Kočího. Na dlouhou dobu to byla jediná vyložená šance, neboť jsme do konce prvního poločasu nesledovali příliš ofenzivní podívanou.
Oba celky se směrem dopředu spíše trápily a útočné akce většinou končily na hranici pokutového území. První poločas tedy branku nenabídl.

Druhý poločas poté přeci jenom nabídl lepší obrázek hry. Viktoriáni se v jeho úvodu dostali k sympatickému náporu a další šanci měl na kopačce Březina, který dělovkou nechal vyniknout brankáře Kočího.

Krátce po této šanci se za pokutovým územím dokázal uvolnit Farid Nabijev, jehož technický obstřel zapadl k zadní tyči - 1:0. Žižkov se vedoucí brankou pořádně uklidnil, navíc se mu dařilo vycházet ze zajištěné obrany.

Příbram se za celé utkání nedostala k žádné vyložené šanci, místo toho po svém rohovém kopu podruhé inkasovala. Rychlý protiútok domácích totiž dokázal přízemní střelou zakončit Josef Bazal - 2:0. Závěr zápasu nabídl nápor hostujícího celku, brankář Ondřej Soukup si přesto připisuje čisté konto.