08.08.2021 | Tomáš Secký | Zápas

Varnsdorf připravil Spartě B první letošní porážku, dvakrát se trefil Dordič

Foto: Tomáš Secký
Varnsdorf - Fotbalisté Varnsdorfu zvítězili ve 3. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY nad Spartou B 3:1. V prvním poločase poslal domácí do vedení Lauko. Ve druhé půli ještě zvýšil vedení Dordič. Na jeho branku ještě Sparta odpověděla gólem Ryneše, ale Dordič ještě v závěru utkání upravil na konečných 3:1.
27' Lauko
64' Dordič
87' Dordič
78' Ryneš
44' Dordič
85' Žák
88' Richter
29' Sejk
34' Ryneš
71' Piško
88' Turyna
90' Kotek
Sestavy
A. Richter – M. Richter, Penc, Zbrožek, Rudnytskyy – Bláha, Žák (90+3. Pajkrt) – Ondráček (68. Schön), Dordić, Lauko (79. M. Kubista) – Velich (79. Heppner).
Na lavičce: Vaňák, Bharti
Trenér: Pavel Drsek
Kotek – A. Gabriel, Piško, Suchomel, Červak – Ryneš (87. Kozák), Jonáš, Okeke (59. Dudl), Tvaroh (59. Turyna) – Patrák, Sejk.
Na lavičce: Tůma, Ambler, Gelašvili, Pudhorocký
Trenér: Michal Horňák
Rozhodčí: Szikszay - Pečenka, Volf • Stadion: Městský stadion v Kotlině • Diváci: 899

Komentář

Varnsdorfský kouč Pavel Drsek se pro utkání se Spartou rozhodl oproti předchozím zápasům zhustit střed hřiště a hrát na čtyři obránce. To se v konečném součtu ukázalo jako správné řešení, byť do zápasu lépe vstoupili hosté. Ti byli od prvních minut aktivnější, prolomit domácí tvrz se jim však nepodařilo. A tak ve 24. minutě zahrozili domácí. Dordič vybídl skvělou přihrávkou do vápna nabíhajícího Velicha, který tváří v tvář nedokázal přehodit Kotka. 

Téměř devět set fanoušků se dočkalo gólu o tři minuty později. Skvěle hrající Dordič zatáhl míč na střed hřiště a další geniální přihrávkou do vápna uvolnil Ondráčka, který z první, byť pomocí teče, našel volného Tomáše Lauka, jenž zamířil přesně k tyči – 1:0.

Také do druhé půle vstoupili aktivněji hráči Sparty. Nebezpečnou střelu si připsal v 53. minutě Sejk, který orazítkoval horní tyč Richterovy svatyně. Gólem neskončila ani akce v 58. minutě, kdy měl vyrovnání na kopačce Jonáš. Ten z bezprostřední blízkosti nedokázal propálit dva hráče na brankové čáře. A když s hlavičkou neuspěl ani Ryneš, kterého vychytal Richter, udeřil podruhé Varnsdorf. Po rychlém protiútoku se k míči dostal Bojan Dordič, jenž přízemní střelou přes hráče dokázal zvýšit na rozdíl dvou branek.

Naději pro Spartu vykřesal v 78. minutě Matěj Ryneš, který zavezl míč na střed hřiště a zhruba z dvaceti metrů vyslal tvrdou střelu přesně k tyči. Pavel Drsek poté sáhl rovnou ke dvěma střídáním a poslal na hřiště čerstvou krev. Výhru stvrdil Varnsdorf v 87. minutě. Zbrožek roztáhl hru na Schöna, který obešel hostujícího obránce a vyslal zpětný centr na Bojana Dordiče, který se podruhé v zápase nemýlil a zvýšil na 3:1.

Varnsdorf dokázal zvítězit podruhé za sebou a v tabulce poskočil po třech kolech na čtvrté místo. Sparta je se stejným počtem bodů (6) na místě třetím.