06.08.2021 | Petr Komárek | Zápas

Dukla hrála většinu zápasu o deseti, z Jihlavy přesto odvezla bod

Foto: Michal Boček (fcvysocina.cz)
Jihlava – Fotbalisté Jihlavy a Dukly Praha zůstávají ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE neporaženi. Ve vzájemném utkání v rámci páteční předehrávky třetího kola remizovali 0:0. Hosté z Julisky odehráli většinu duelu bez vyloučeného Peterky, přesto neinkasovali a na Vysočině získali bod. Horáci výhodu jednoho muže v poli využít nedokázali a pod trenérem Kameníkem poprvé nevyhráli.
bez branek
bez branek
90' Křivánek
11' Peterka
Sestavy
Vejmola – Křišťál, Vlček, Pojezný, Svoboda – Tureček (74. Křivánek), Shudeiwa (84. Chocholatý) – Selnar, Zoubele (74. Franěk), Peřina (62. Arroyo) – Vedral (62. Araujo-Wilson)
Na lavičce: Jágrik, Štefánek
Trenér: Jan Kameník
Rada – Barac, Piroch, Kulhánek, Ruml – Peterka, Cienciala (17. Kozma), Kozel (81. Doumbia), Faleye, Buchvaldek (81. Kim) – Fábry (57. Šebrle)
Na lavičce: Šťovíček, Kovernikov, Pázler
Trenér: Bohuslav Pilný
Rozhodčí: Raplík – Poživil, Kotalík • Stadion: Stadion v Jiráskově ulici • Diváci: 635

Komentář

Důležitý moment utkání přišel už po jedenácti minutách hry. Vstříc hostující brance utíkal Vedral, kterého faulem zastavil Peterka. Jelikož záložník Dukly zmařil rodící se gólovou možnost, viděl od rozhodčího Raplíka rovnou červenou kartu a Pražany na většinu zápasu oslabil. 

Otevřít skóre se pak pokoušel znovu Vedral, Rada si ale s hlavičkou z pokutového území poradil. I když Tureček po pasu z kopačky zkušeného Zoubeleho mířil mimo, Jihlava se nadále snažila přesilovku využít. Do přestávky se jí to nicméně nepodařilo. První poločas ukončily dvě střely Buchvaldka. První chytil do rukou Vejmola, druhou domácí obrana zablokovala. 

Druhé dějství odstartovalo nepřesným zakončením, které vyproduktoval Nigerijec Faleye. Na druhé straně dopadl stejně Selnar, jenž střílel z hranice velkého vápna. Po nedovoleném zákroku na Fábryho zahrávala Dukla standardku ze zajímavé pozice. Buchvaldek ji nicméně nasměroval mimo Vejmolovu branku. Do šance se zanedlouho dral střídající Šebrle, gólman Vysočiny byl však u míče rychleji. 

Po hodině hry to z pravé strany zkusil aktivní Buchvaldek, Vejmolu ovšem neohrozil. Při další akci, kterou táhl někdejší hráč Olomouce či Třince, již domácí brankář musel zasahovat. S blížícím se koncem utkání přibývalo zakončení. Vlček, Křivánek i Křišťál ale poslali balon vedle Radovy brány. Další Křivánkův pokus zase brankář Pražanů uzmul do náruče. 

Neproměněné příležitosti mohly Jihlavu mrzet. Zaváhání v její obraně se pokoušel využít Faleye, síť za Vejmolou ale nakonec nerozvlnil.