15.08.2021 | David Suchý | Zápas

Žižkov zvítězil podruhé v řadě, Spartu B zdolal 3:0

Foto: sparta.cz
Praha - Ve 4. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY zvítězil Žižkov nad Spartou B 3:0. Hosté se dostali do vedení díky trefě Súkenníka, ani ne po půl hodině hry to už bylo o dvě branky, když míč dopravil do sítě Batioja. Krátce před pauzou pak byl vyloučen letenský Ryneš. Přesilovku Žižkov využil ve druhém poločase díky další trefě Batiojy.
bez branek
16' Súkenník
26' Quintero Batioja
83' Quintero Batioja
42' Ryneš
42' Ryneš
57' Sejk
61' Patrák
86' Vitík
41' Quintero Batioja
74' Zeman
90' Soukup
Sestavy
Heča – A. Gabriel (72. Šimáček), Piško, Vitík, Suchomel – Patrák (72. Tvaroh), Jonáš, Pudhorocký (59. Dudl), Ryneš – Sejk (66. Turyna), Drchal (66. Kozák).
Na lavičce: Tůma, Červak
Trenér: Michal Horňák
P. Soukup – Řezáč (21. Koželuh), Březina, Gabriel, Muleme – Sixta (60. D. Richter), Súkenník – Bazal, Petrlák (60. T. Zeman), Nabijev (86. Hosaam El Nagar) – Batioja (86. Fawzy).
Na lavičce: Švenger, Žežulka
Trenér: David Oulehla
Rozhodčí: Dorušák - Dohnálek, Lakomý • Stadion: Stadion Evžena Rošického • Diváci: 835

Komentář

Viktoria v utkání předvedla skvělou efektivitu svých akcí a soupeři nasázela tři branky. Žižkov tak vyhrál podruhé v řadě, naopak letenský celek podruhé prohrál.

Na první vyloženou šanci tohoto zápasu jsme museli čekat do patnácté minuty, kdy do pokutového území Viktorie přiletěl nebezpečný centr, při kterém mířil do tyče Václav Drchal. K odraženému míči se poté dostal Šimon Gabriel, avšak ani on neuspěl. Trest přišel na opačné straně, neboť Březina zahrával standardní situaci, po které se v pokutovém území dokázal zorientovat Igor Súkenník – 0:1.

O deset minut později se navíc hosté radovali podruhé, Mulemeho centr totiž dopravil do branky Augusto Batioja, i když s velkým přispěním Milana Piška – 0:2. Hrozivý poločas v podání letenského celku gradoval v závěru poločasu, kdy červenou kartu vyfasoval Matěj Ryneš, který v souboji zasáhl Mulemeho loktem do obličeje.

Sparta tak do druhého poločasu vstupovala při tříbrankovém manku a bez vyloučeného Ryneše. Přesto se jí soupeře povedlo zatlačit, jenomže do vyložených šancí to nevedlo. Viktoria z další ojedinělé šance dokázala vytěžit třetí branku, v pokutovém území se z těžké pozici dokázal prosadit Augusto Batioja – 0:3. Sparta chtěla vydolovat alespoň kontaktní branku, jenomže to se nepovedlo. V závěru nebyl daleko od snížení Václav Dudl, který z přímého kopu přestřelil. V nastaveném čase navíc do boční sítě mířil hostující Mostafa Fawzy.