13.08.2021 | Zdeněk Kamínek ml. | Zápas

Ústí nad Labem remizovalo s Prostějovem 1:1

Foto: fkusti.cz
Ústí nad Labem – Fotbalisté Ústí nad Labem a Prostějova si v úvodním utkání 4. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY rozdělili po bodu za remízu 1:1. Prostějovský tým poslal do vedení ve třetí nastavené minutě prvního poločasu výstavním gólem do šibenice Vasil Kušej, který v minulé sezoně působil právě v Ústí nad Labem. Severočeši ve druhém poločase srovnali na konečných 1:1, když se z rohového kopu prosadil Daniel Chodora.
74' Chodora
45' Kušej
39' Brak
4' Schuster
Sestavy
Plachý – Alexandr, Brak, Bílek, Chodora – Miskovič, Mechmache – Emmer, Jiránek (61. Angelozzi), Ogiomade – Krobot.
Na lavičce: Němec, Černý, Hudec, Cantin, Čičovský
Trenér: Jaromír Jindráček
Mucha – Machynek, Schuster, Bala, Zapletal – Bartolomeu, Kopřiva (74. Hausknecht), Omale, Kušej (80. Vichta) – Žák (74. Sus) – Koudelka (61. Vlachovský).
Na lavičce: Bárta, Kadlec, Sečkář
Trenér: Jiří Jarošík
Rozhodčí: Švagr – Dobrovolný, Pfeifer • Stadion: Městský stadion v Ústí nad Labem • Diváci: 936

Komentář

Hra se již od samotného úvodu přelévala ze strany na stranu. První vážnější šanci uvidělo 936 diváků v 11. minutě, kdy Ladislav Krobot promáchl po přihrávce Jonáše Jiránka. O jedenáct minut později zahrozil ze středu Marvis Amadin Ogiomade, brankář Filip Mucha vytáhl míč vynikajícím zákrokem na rohový kop.

Po sérii nedohraných brankových příležitostí udeřil Vasil Kušej jako blesk z čistého nebe a oslavil návrat zpět na místo činu výstavním gólem. Ve třetí minutě nastavení první půle se ofenzivní hráč Prostějova odhodlal ke střele z levého rohu velkého vápna, která zapadla přímo do šibenice.

Po přestávce nenastoupili domácí hráči jako opaření, ale naopak s odhodláním něco s výsledkem udělat. Ve 48. minutě nejprve selhal zblízka Ladislav Krobot, za pět minut si stejný hráč vylámal zuby pro změnu na Filipu Muchovi.

Gólman hostů stál ve správnou chvíli na správném místě i v 65. minutě, kdy zneškodnil jedovku Jiřího Miskoviče, rady si věděl i s dorážkou Jakuba Emmera. Prosadit se Arma dokázala až po občerstvovací pauze, kterou kvůli vyšším teplotám Tomáš Švagr v obou poločasech nařídil.

V 74. minutě z desátého rohového kopu Ústí nad Labem Jiří Miskovič nalezl Daniela Chodoru, který po velkém tlaku prolomil střeleckou smůlu Severočechů. Do závěrečného hvizdu se již nic výrazného neudálo, a tak se oba celky rozešly smírně po remíze 1:1.

Ohlasy trenérů

David Jarolím (asistent trenéra FK Ústí nad Labem): „Věděli jsme, že nás čeká nepříjemný soupeř, který porazil Brno. Se ziskem bodu spokojení nejsme, jsem zklamaný. Výkon špatný nebyl. Moment, který nás nalomil, byl gól Vasila Kušeje v nastaveném čase první půle. Trefil se nádherně a nedalo se s tím nic dělat. Do druhého poločasu jsme vstoupili dobře, herně jsme byli lepší. Škoda, že vyrovnávací branka nepřišla dříve, šance jsme na obrat měli. Po hráčích jsem chtěl, abychom hráli trpělivě. Kapitán Václav Prošek měl svalové problémy, naštěstí se nejedná o nic vážného. Rozhodovali jsme se do dne zápasu, zda nastoupí, nakonec jsme se rozhodli ho pošetřit. S Jiřím Jarošíkem máme výborný vztah, diskutujeme a probíráme spolu různé věci, na remíze jsme se před utkáním nedomluvili, oba fotbalem žijeme.“

Jiří Jarošík (1. SK Prostějov): „S bodem jsme spokojení, Ústí nad Labem nás především ve druhé půli válcovalo. Pomohl nám úvodní gól, ze začátku nám to vůbec neběhalo. Nechci se na dlouhou cestu vymlouvat, ale bylo vidět, že jsme byli všude druzí. Na sever Čech jsem se těšil, extrémní motivaci navíc jsem neměl. Čím více jsme se blížili ke stadionu, tím na mě vše více doléhalo, i když ze začátku jsem si to nepřipouštěl. S některými hráči Army jsem v kontaktu a jsem v obraze, kdo hraje a kdo ne. Před rokem bych neřekl, že do Ústí nad Labem přijedu do hostující kabiny, ale ve fotbale nikdy nevíte, co se stane. S Davidem Jarolímem jsme dobří kamarádi, vzájemně si přejeme.“