14.08.2021 | Tadeáš Mima | Zápas

Táborsko porazilo Vyškov a v neúplné tabulce se posunulo na druhé místo

Foto: Filip Ježek
Drnovice – Fotbalisté Táborska vyhráli na hřišti Vyškova ve 4. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY 1:0 a v neúplné tabulce se posunuli na druhé místo za Duklu. Domácí Vyškov zkraje druhého poločasu neproměnil pokutový kop a o vítězství Jihočechů rozhodl tři minuty před koncem Tijani, který na rozdíl od Moravanů nabídnutou penaltou nepohrdl. Vyškov má po čtyřech zápasech pouhý bod a je na sestupových pozicích, Táborsko má devět bodů.
bez branek
87' Tijani (pen)
22' Němeček
63' Srubek
71' Vintr
77' Fofana
36' Provazník
54' Navrátil
61' Brožek (trenér)
68' Holiš
79' Vozihnoj
Sestavy
Šustr – Hanuš (58. Langer), Srubek, Fofana, Štěpánek – Ilko, Dan Jambor (46. Kanakimana) – M. Vintr (46. Simr), O. Vintr, David Jambor – Němeček.
Na lavičce: Spurný, Kameník, Todorić
Trenér: Rostislav Horáček
Pecháček – Navrátil, Tusjak, Holiš, Almeida – Icha (90+4. Schramhauser), Boula, Plachý, Vozihnoj (82. Kopečný) – Matoušek (67. Mu. Tijani), Provazník (82. Rafa).
Na lavičce: Zadražil, Brabec, Drozd
Trenér: Miloslav Brožek
Rozhodčí: Machač – Kotalík, Pečenka • Stadion: Sportovní areál Drnovice • Diváci: 747

Komentář

Fotbalisté Vyškova začali aktivně a nebáli se chodit do šancí. Ze začátku první půle fungovala spolupráce bratří Vintrů, pokaždé jim však šance těsně nevyšla a míč mířil kousek vedle brány. Na solidní akce domácích se snažilo odpovědět Táborsko kolem dvacáté minuty, kdy naskakoval na centr Icha a chvilku potom boxoval míč z brankové čáry Šustr.

Svěřenci kouče Jana Trousila se ovšem i nadále snažili o útočnou hru, což potvrdili akcemi z konce prvního poločasu. Největší z nich zařídil Ilko, jenž v nastaveném čase hledal ve vápně volného Němečka. Ten ale před gólmanem Pecháčkem podklouzl a přišel o zajímavou možnost. Úvodní půle tak končila za vyrovnaného stavu beze změny skóre.

Tam, kde Vyškov končil před přestávkou, pokračoval ve druhém dějství. Střídající Kanakimana se uvedl rychlým průnikem, který pokračoval přihrávkou na Ondřeje Vintra. Jeho pokus ovšem kvůli teči skočil před bránou nad. Ten stejný hráč mohl situaci napravit v 53. minutě, protože vybojoval faul v pokutovém území a připravil penaltu pro Pavla Ilka. Obránce domácích však mířil jen do rukavic gólmana.

Také v následujících minutách se zdálo, že má k trefě blíže Vyškov. Do předbrankového prostoru se dral Pavel Simr, jenže soupeř mu balon na poslední chvíli vypíchl a znemožnil střelu. Ani Táborsko však nechtělo zůstat pozadu a ze standardní situaci napálil tyč hostující Almeida. Další poměrně dobrou příležitost vyprodukoval na opační straně Ondřej Vintr, když jeho volný kop pouze vyrazil Pecháček a měl co dělat, aby zamezil dorážce.

Rozhodující moment utkání přišel v poslední pětiminutovce. Penaltu totiž zahrávali také Jihočeši po zákroku Ondřeje Vintra, kterou proměnil Muhamed Tijani střelou na pravou stranu. Snaha domácích fotbalistů o vyrovnání potom již neměla úspěšný konec a Táborsko uhájilo nejtěsnější výhru 1:0. Hosté tak zůstávají v popředí FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY, zatímco Vyškov se musí smířit s umístěním na spodku tabulky.