22.08.2021 | Tomáš Secký | Zápas

Nováček zůstává poslední, Vyškov přišel o bod v závěru

Foto: Tomáš Secký
Varnsdorf - Fotbalisté Varnsdorfu v pátém kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY vyhráli nad Vyškovem 2:1. Hosty poslal hned na začátku zápasu do vedení Kanakimana, ale ještě v první půli dokázal odpovědět domácí Ondráček. Ve druhé půli zápas dlouho směřoval k remíze, ale pět minut před koncem se prosadil domácí Velich a rozhodl o vítězství Severočechů.
33' Ondráček
86' Velich
7' Kanakimana
40' Ondráček
65' Kubista
74' Schön
6' Štěpánek
42' Langer
Sestavy
A. Richter – M. Richter, Zbrožek, Hušek, Heppner – Žák (60. M. Kubista), Bláha – Rudnytskyy (75. Šimon), Ondráček (60. Velich), Lauko (60. Schön) – Dordić (89. Breda).
Na lavičce: Vaňák, Pajkrt
Trenér: Pavel Drsek
Šustr – Hanuš (65. Todorić), Srubek, Fofana, Štěpánek – Langer (62. Dan Jambor), Ilko – Kanakimana, David Jambor, O. Vintr (76. Klesa) – Němeček.
Na lavičce: Spurný, Mulligan
Trenér: Rostislav Horáček
Rozhodčí: Hocek - Novák, Matoušek • Stadion: Městský stadion v Kotlině • Diváci: 506

Komentář

Nováček letošního ročníku, MFK Vyškov, zajížděl na sever Čech s jasným cílem. Prolomit prokletí v produktivitě, připsat si potřebné body a odlepit se ze dna tabulky. Hosté se v úvodu zápasu snažili trpělivou hrou dostat na dostřel brány. Trpělivost růže přináší. Hned v 7. minutě zápasu se po centru z pravé strany prosadil ve vápně Bienvenue Kanakimana a otevřel skóre utkání.

Otěže poté převzal Varnsdorf, který se snažil na obdrženou branku zareagovat. V 19. minutě se po standardní situaci dostal před brankáře Pavlo Rudnytskyy, skákající balón ale nedokázal dostat přes Šustra. Na druhé straně zase zahrozil nenápadnou střelou Vintr. Více než pět set přihlížejících diváků dostal do varu Adam Ondráček ve 33. minutě. Ten dostal přesnou přihrávku do ulice, po zpracování ještě obešel vybíhajícího Šustra a srovnal na 1:1.

První čtvrt hodina druhé půle byla plná nepřesností a nedovolených zákroků. I přesto měl Varnsdorf míč častěji na svých kopačkách, hosté se snažili hrozit rychlými brejky. Pavel Drsek na situaci reagoval hned trojitým střídáním. V 69. minutě se po rohu dostal k zakončení hlavou Marek Richter, jeho pokus ale skončil jen těsně mimo tři tyče. O deset minut později už Kotlina jásala, bujaré oslavy ale ukončil hlavní sudí pro postavení Heppnera v ofsajdu.

A tak mohl rozhodnout Vyškov. V 84. minutě se po nepřehledné situaci v malém vápně dostal k míči střelec úvodní branky, Richter ale vytasil parádní zákrok a míč na brankové čáře zlikvidoval. A vyplnilo se přísloví nedáš – dostaneš. Varnsdorf využil rychlý protiútok, který zakončil gólovou radostí Oliver Velich – 2:1. 

Závěr utkání nabídl pořádné drama. V 87. minutě měl vyrovnání na hlavě Fofana, Richter ovšem předvedl další skvělý zákrok a míč z brankové čáry vyboxoval do bezpečí. Sudí v druhé půli nastavil pět minut, během kterých se Varnsdorf držel na polovině soupeře. Vyškov tak zůstává po pěti kolech poslední s jedním bodem, Varnsdorf poskočil čtvrté místo a má stejně bodů (10) jako třetí Vlašim.