21.08.2021 | Tomáš Chalupa | Zápas

Opava doma neudržela vedení, proti Chrudimi ji srazila vlastní branka

Foto: sfc.cz
Opava – Fotbalisté Opavy prohru v úterní dohrávce čtvrtého kola v Třinci nenapravili. V domácím utkání s Chrudimí pouze remizovali 1:1. Svěřenci trenéra Westa sice po přestávce otevřeli skóre, když se prosadil Tiéhi. Jenže čtvrt hodiny před koncem přišel smolný moment střídajícího stopera Slezského FC Rychlého, jenž po soupeřově centru poslal balon do vlastní brány. Pro Východočechy jde po výhře nad Třincem teprve o druhý bodový zisk v letošní sezoně.
54' Tiéhi
74' Rychlý (vl)
90' Celba
90' Kramář
17' Hašek
45' Rybička
90' Mikulec
Sestavy
Digaňa – Celba, Hnaníček (88. Helebrand), Večerka (46. Rychlý), Janoščín – Didiba, Tiéhi – Šigut (73. Darmovzal), Helešic (75. Kadlec), Lukáš Holík (75. Kramář) – Pisačič
Na lavičce: Lasák, Gorčica
Trenér: Roman West
Mikulec – D. Hašek, Fišl, Drahoš, Trávníček (64. Dostálek) – V. Řezníček (53. Čáp), Průcha, Kesner (87. Mikor), J. Řezníček – Juliš (64. Šplíchal), Rybička (53. Surmaj)
Na lavičce: Zíma, Tkadlec
Trenér: Jaroslav Veselý
Rozhodčí: Ulrich – Flimmel, Vyhnanovský • Stadion: Městský stadion Opava • Diváci: 849

Komentář

V Opavě se už od začátku děly věci. Už ve druhé minutě mohli jít domácí do vedení, Pisačič ale po Helešicově přihrávce zakončil jen přímo do Mikulce. O chvíli později mohlo udeřit na druhé straně, když po hrubce defenzívy Slezanů běžel sám na brankáře Rybička, ovšem vytáhlý útočník napálil Digaňu. V sedmé minutě pak šel sám Holík, k nevíře opavských fanoušků ale vůbec netrefil zařízení a míč skončil zhruba dva metry vedle. Divokou desetiminutovku pak zakončil znovu Rybička, který přestřelil z prostoru penaltového puntíku.

Pak se tempo hry trošku uklidnilo a na další větší vzrušení fanoušci čekali do 24. minuty. Pisačič si ve vápně poradil s Fišlem a rychle pálil, ani on ovšem Mikulce neprostřelil. Ve 30. minutě byla Opava nejblíže. Celba zprava dal míč pod sebe a v šestnáctce našel Helešice, který střílel z první. Jenže jeho projektil se od tyče odrazil vedle chrudimské branky.

V posledních patnácti minutách první pětačtyřicetiminutovky bylo ještě k vidění po jedné šanci na obou stranách. Na polovině Opavy ze závaru stříleli Rybička a pak i Kesner, hradbu domácích těl se jim však propálit nepodařilo. Pět minut před koncem ještě pálil z otočky Didiba, ani tentokrát se ale skóre neměnilo.

Po změně stran konečně začaly padat i branky. Opavští šli do vedení v 54. minutě. Helešic vtrhl do vápna, přízemním centrem našel úplně volného Christa Joela Tiéhiho a ten žlutomodré poslal do vedení – 1:0. Opavští pak byli na koni, jenže Didiba ani Pisačič pojistku přidat nedokázali, byť byly jejich šance zajímavé. A tak přišel trest.

V 74. minutě přišel chrudimský centr zprava a střídající stoper Adam Rychlý jej nešťastně srazil za záda bezmocného Digani – 1:1. Chrudim už poté nikam nespěchala, stále se ale snažila hrozit alespoň z brejků.

Slezský FC sice chtěl vyhrát, v posledních deseti minutách si ale nějaký výraznější tlak už vytvořit nedokázal. Několik šancí přesto přišlo. V 84. minutě hlavičkoval Kadlec a část opavského stadionu se už radovala, jenže míč nakonec skončil těsně vedle Mikulcovy brány. Pak ještě centroval Darmovzal, jeho pobídka ale zůstala nevyslyšena. A tak zápas skončil smírně 1:1.