22.08.2021 | Matěj Vybíral | Zápas

Dukla je zpět v čele tabulky, výhru v Táboře trefil Kozel

Foto: fkdukla.cz
Tábor - Fotbalisté Táborska v pátém kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY podlehli doma Dukle 0:1. Jediná branka utkání padla těsně před pauzou, když se trefil hostující David Kozel. Dukla zůstává jediným neporaženým týmem druhé soutěže a vede tabulku o bod před Brnem.
bez branek
44' Kozel
56' Holiš
78' De Almeida
33' Faleye
75' Barac
84' Buchvaldek
90' Šebrle
Sestavy
Pecháček – Navrátil, Almeida, Holiš, Tusjak – Vozihnoj (70. Kopečný), Icha (85. Drozd), Boula, P. Plachý (60. Da Costa) – Jakub Matoušek, Provazník (60. Tijani).
Na lavičce: Slávik, Brabec, Kubovský
Trenér: Miloslav Brožek
F. Rada – Barac, Piroch, Kulhánek, Ruml – J. Peterka, Cienciala (64. D. Souček), David Kozel (66. Kozma), S. Faleye (46. Šebrle) – Buchvaldek (86. Kim), Fábry.
Na lavičce: Štefan, Konan, Pázler
Trenér: Bohuslav Pilný
Rozhodčí: Vojkovský - Pochylý, Dohnálek • Stadion: Hřiště v Kvapilově ulici • Diváci: 990

Komentář

Táborsko vstoupilo do propršeného zápasu nebojácně a vypracovalo si velkou šanci už po dvou minutách. Nový kanonýr Jihočechů Jakub Matoušek dostal přihrávku na penaltový puntík, jenže z ideální pozice branku o kousek přestřelil.

Na další šanci se dlouho čekalo. Ani jednomu z týmů se nedařilo vytvořit velkou příležitost. Domácí dvakrát ohrozili Radovu branku, ale dukelský gólman si bez problémů poradil. Naopak Pecháček byl překonán z první střely na branku, s tutovkou hostů ale nemohl moc dělat. David Kozel dostal těsně před koncem prvního poločasu průnikovou přihrávku za obranu a Pecháčka po zemi obstřelil. Pražané tak otevřeli skóre gólem do šatny.

Obzvlášť ve druhé půli bylo znát, že podmáčený trávník hře příliš neprospívá. To ale vyhovovalo Dukle, která si hlídala jednobrankový náskok. A vedení dokonce mohla navýšit v 70. minutě z ojedinělé šance. V šestnáctce se dostal k zakončení Marek Fábry, brankář Petráček si ale s jeho střelou poradil. 

Táborsku utíkal čas velmi rychle a domácím se nedařilo dostat do šance. Dukla hrála v defenzivě takřka bezchybně a Rada už do konce zápasu zasahovat nemusel. Pražané tak zvítězili 1:0 a posunuli se do čela tabulky. Táborsko je šesté.