29.08.2021 | Daniel Kinc | Zápas

Brno proti Varnsdorfu dvakrát vedlo, nakonec se body dělily

Foto: fczbrno.cz
Brno – Fotbalisté Brna remizovali v závěrečném utkání 6. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY 2:2 s Varnsdorfem. Zbrojovka v duelu po gólech Jakuba Řezníčka a Adama Fouska dvakrát vedla, Severočeši ale zvládli zásluhou Lukáše Huška a Ondřeje Bláhy pokaždé odpovědět. Brno tak promarnilo možnost vrátit se na druhou pozici před Vlašim a je se ztrátou tří bodů za vedoucí Duklou třetí. Varnsdorf bodoval popáté v řadě a je o dva body zpět pátý.
39' Řezníček
77' Fousek
71' Hušek
84' Bláha
7' Štěrba
33' Přichystal
86' Endl
63' Heppner
90' Bláha
Sestavy
Berkovec – Bariš, Endl, Štěrba, Jan Moravec – Zavadil (15. Texl), Ad. Čermák – Hladík (88. Štepanovský), M. Ševčík (73. A. Fousek), Přichystal – Jakub Řezníček.
Na lavičce: Floder, Kryštůfek, Šural, Lacík
Trenér: Richard Dostálek
A. Richter – M. Richter (81. Šimon), Zbrožek, Hušek, Heppner (87. Ondráček) – Bláha, Lauko (59. Žák) – Rudnytskyy (59. Schön), M. Kubista, Velich (81. Kouřil) – Dordić.
Na lavičce: Vaňák, Pajkrt
Trenér: Pavel Drsek
Rozhodčí: Batík – Dobrovolný, Lakomý • Stadion: ADAX INVEST Arena • Diváci: 2503

Komentář

Domácí byli proti Varnsdorfu velkým favoritem, ale předzápasové plány se začaly trenéru Dostálkovi bortit už v sedmé minutě, kdy musel kvůli zranění střídat tvůrce hry Zavadil. Pak už přišly také fotbalové akce a po čtvrthodině mohli jít Brněnští do vedení, když po levé straně pláchnul Přichystal, místo centru nakonec vystřelil, ale trefil jen levou tyč.

Zbrojovka pokračovala v aktivitě, ale musela si dávat pozor na brejky soupeře. Jeden takový musel hasit ve skluzu na poslední chvíli Endl. Na druhé straně mohl otevřít skóre Řezníček, z hranice vápna v nadějné pozici pálil vysoko nad. Do vedení se domácí dostali šest minut před poločasem, kdy Bariš poslal krásný centr do vápna na Jakuba Řezníčka a ten míč trkl prudce na zadní tyč, a hlavně se trefil pošesté v posledních třech duelech – 1:0. Už za minutu po téměř totožné akci mohl zvýšit hlavou Přichystal, branku však těsně minul.

Do druhé půle vstupovali domácí s těsným náskokem a ten zprvu kontrolovali, hosty navíc prakticky do ničeho nepouštěli. Po více než hodině hry opět zafungovala spolupráce centrujícího Bariše a hlavičkujícího Řezníčka, druhý jmenovaný prodloužil balon na Štěrbu, jehož jasný gól vytáhl fantastickým zákrokem na čáře hostující gólman Richter. A jak to tak bývá, zahřmělo na druhé straně. Po rohovém kopu a sérii hlavičkových soubojů, které hosté ve vápně soupeře vyhráli, doputoval míč k Lukáši Huškovi a ten jej zblízka poslal za záda Berkovce.

Kouč domácích Dostálek reagoval střídáním a do hry poslal Fouska, což se ukázalo jako prozíravý tah. Adam Fousek si totiž po třech minutách pobytu na hřišti našel ve vápně centr Přichystala z rohového kopu a hlavou nasměroval míč na zadní tyč – 2:1. Deset minut před konce mohl vítězství Zbrojovky zpečetit Texl, který nejprve osamocen ve vápně trefil obránce a posléze v pokračující velké šanci pálil vysoko nad.

Na neproměněnou tutovku domácí opět doplatili a v 84. minutě bylo znovu vyrovnáno. Po rohovém kopu jeden z hostů skvěle prodloužil míč na penaltě na zadní tyč, kde nabíhající Ondřej Bláha srovnal na 2:2. V devadesáté minutě mohl znovu (a nejspíš i definitivně) zlomit utkání na stranu Brna Štepanovský, po závaru v šestnáctce pálil levačkou těsně vedle.

Zbrojovka tak podruhé letos a vůbec poprvé v domácím prostředí klopýtla, na vedoucí Duklu Praha ztrácí tři body. Varnsdorf veze z jihu Moravy hodně cenný bod a je pátý.