12.09.2021 | Redakce | Zápas

Sparta doma porazila Ústí díky brance Sejka

Foto: sparta.cz
Praha - Fotbalisté druholigové rezervy Sparty v 7. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY porazili Ústí nad Labem 1:0. Jedinou branku utkání vstřelil v prvním poločase Václav Sejk. Za domácí nastoupili také pravidelní hráči A-týmu Čelůstka, Vitík, Pulkrab nebo Minčev.
20' Sejk
bez branek
37' Jonáš
50' Suchomel
60' Gabriel
82' Šimáček
42' Chodora
83' Bílek
Sestavy
Kotek – A. Gabriel, Vitík, O. Čelůstka, Suchomel – Minčev (61. Ambler), Pudhorocký (73. Šimáček), Jonáš, Ryneš – Sejk (90+3. Piško), Pulkrab (61. Schánělec).
Na lavičce: Tůma, Dudl, Šilhart
Trenér: Michal Horňák
J. Plachý – M. Bílek, Brak, Hudec, Alexandr (81. Cantin), Čičovský, Emmer, Chodora, Strada, Jiránek (66. Ogiomade), Gonzalez.
Na lavičce: Němec, Černý, Jirák, Písačka, Pražák
Trenér: Jaromír Jindráček
Rozhodčí: Vychodil - Novák, Černoevič • Stadion: Stadion Evžena Rošického • Diváci: 362

Komentář

Sparta B zvítězila nejtěsnějším možným rozdílem. O nulu přitom mohla přijít už po deseti minutách hry, kdy se v pokutovém území osamostatnil Gonzalez, ale toho vychytal brankář Kotek. Naopak první větší šance Letenských skončila brankou. Václav Sejk dostal příležitost ke střele a z voleje vymetl roh ústecké branky.
Hosté mohli vyrovnat asi za čtvrt hodiny, kdy se Chodorovi podařilo najít ve vápně opět Gonzaleze, ale ten minul.

Následně před pauzou dvakrát mohli zvýšit vedení domácí. Rynešův pokus zlikvidoval gólman Plachý, stejně jako o pár minut později střelu Pulkraba. Na první šanci druhé půle se čekalo až do 64. minuty, kdy hlavičkoval Ondřej Čelůstka, ale opět to byl Plachý, kdo byl hrdinou situace.

Závěr utkání postrádal tempo, které hosté potřebovali pro vytvoření souvislejšího tlaku. Naopak Sparta dokázala často hrát na útočné polovině a držet míč daleko od své brány. Gólových příležitostí ovšem v poslední čtvrthodině příliš k vidění nebylo. Sparta tak uhájila tenké vedení a zapsala si pátou letošní výhru.